Login/Registracija

USKRS u domovima žirija: Marija u kuhinji, Ceca DALEKO od nje, Bosanac se setio DETINJSTVA (VIDEO)

Najveći hrišćanski praznik Uskrs i ove godine obeležava se tradicionalno u domovima širom naše zemlje.

Odmor i kvalitetno provedeno vreme sa članovima porodice žiriju “Zvezda Granda“  preko je potrebno, te ni oni neće odstupati od onoga kako nalažu običaji.


Ceca Ražnatović će kao i za svaki važniji datum i ovoga puta okupiti najdraže u porodičnom domu na Dedinju, gde će svi uživati u prazničnoj trpezi.

– Porodica je uvek na okupu, sjajno je raspoloženje, kao i pretpostavljam u svakom kući koja drži do tradicije- rekla je pevačica, što je potvrdio i njen kolega iz takmičenja Dragan Stojković.


– U kući se pomoli Bogu, ruča  se, tuca se sa jajima i doživi se jedna lepa atmosfera koja nije svaki dan– izjavio je Bosanac.

Kako su praznici jedini dani u toku godine kada Marija Šerifović ne radi, potrudiće se da maksimalno iskoristi slobodno vreme koje će posvetiti mama Verici i ostatku familije.


– Ne znam da li ćemo biti u Beogradu ili Kragujevcu ali bićemo zajedno. Pošto sam zbog obaveza malo pauzirala sa snimanjem vlogova, mislim da ćemo ih sada Vera i ja snimiti. Vlogovaćemo Uksrs i da spremanja, sigurno ću dobiti neki novi zadatak u kuhinji, videćemo šta će biti- otkrila nam je pevačica koja je nebrojano puta pokazala da joj nije teško da zasuče rukave i pokaže kulinarsko umeće.

Za razliku od nje, Ceca Ražantović neće se mnogo petljati oko spremanja hrane i farbanja jaja, već to prepustiti onima koji to rade umešnije.

– Moji ukućani to rade a ja obavljam neke druge stvari- kroz smeh je otkrila ona.

Sa druge strane, Sneža Đurišić i Viki Miljković obožavaju tradiciju farbanja jaja koja se prenosila sa kolena na koleno, a igrom slučaja praktikuju ih na isti način.


– Prvo se farbaju crvena jaja, i ono prvo koje ofarbate stavljate sa strane i to je čuvarkuća, ono čva kuću cele godine– objasnile su pevačice.

Ipak, ovim praznicima sigurno se najviše raduju deca, te su pojedini članovi žirija evocirali uspomene na detinjstvo i na to kako su nekada provodili ovaj praznik.


– Moj otac je bio član saveza komunista i uvek se Usrks prećutno obeležavao i onda s esećam tih slika i porodične atmosfere kada su ti crkveni praznici u pitanju. Tako da ja danas obavezno odem do crkve na te datume sa ćerkom Stašom, sa kojom ću iprovesti ceo Usrks, jer je ona najsrećnija kada smo mi zajedno- otkrio nam je Đorđe David.


– Majka je u tišini spremala malo bolji ručak, slučanjno se našlo i koje jaje. Tako da, ta priča kako smo mi slavili, to su laži i to ko priča laže– dodao je Bosanac koji je takođe odrastao u vreme kada se verski praznici nisu slavili.

Pogledajte video:

Foto: Munja/ Luka/ Eli,
Autor: I. Ankić/ T. Bogavac