Login/Registracija

UPOREĐUJE SE SA KARLEUŠOM, A ZBOG KEBE JE DOŽIVEO FIJASKO! Gde je i šta radi Cobe?

Pevač Slobodan Batjarević Cobe proslavio se učešćem u popularnom muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“ u kojem se takmičio 2007. godine i stigao do samog finala, međutim nakon toga snimio je još par pesama, a onda se povukao iz medija.

Cobe je radio punom parom, nastupao je na privatnim proslavama i romskim svadbama, međutim situacija sa koronom omela ga je kao i sve njegove kolege koje zbog cele situacije trenutno nemaju posla.

– Godinu i po dana ne radim ništa, tj. ne pevam nigde zbog Covida 19, sve zakazane svadbe od prošle godine su pomerene i dalje čekam da se situacija smiri i nadam se u najskorije vreme da ćemo početi da radimo naš posao. Verujem da je kako meni, tako i ostalim kolegama pevačima, muzičarima jako teško… Evo ja na primer drugi posao osim pevanja ne znam. Moj život su romske svadbe, 20 godina pevam po romskim veseljima kako u Srbiji, tako i u svetu, ne postoji mesto na planeti gde su Romi, a da nisam pevao – rekao je on.

Cobe kaže da ga za takmičenje u „Zvezdama Granda“ vezuju samo lepe uspomene i divna prijateljstva.

– Imam dosta lepe uspomene što se tiče „Zvezda Granda“. Stekao sam mnogo prijatelja i naravno fanova. Da nije „Granda“ bilo, verovatno bih manje bio popularan. Kao najlepšu uspomenu izdvojio bih druženje nas finalista koji smo proputovali pola planete: Las Vegas, Njujork, Sidnej, Dubai… – istakao je Cobe i otkrio sa kime se druži iz takmičenja:

– Naravno brat Dinča i Dušan Svilar, sa njima sam i dalje u kontaktu i ostali smo u super odnosima. Kad sam u Beogradu viđamo se, to su moja braća, a na društvenim mrežama se ponekad kuckam i sa Radom i Katarinom Živković. Njih dve jako cenim, poštujem i gotivim.

Cobe kaže kada bi se ponovo takmičio u „Zvezdama Granda“ voleo bi da mu mentor bude Jelena Karleuša, a onda je otkrio i zbog čega.

– Kada bih se takmičio mislim da bih birao da mi mentor bude Jelena Karleuša, žena poseduje toliko energije da to nije normalno. Ja sam jako energičan na sceni, volim ritam i đuskanje tako da bih verovatno birao nju. Svaka joj čast i nije slučajno što je tu gde je. Svetsko, a naše – rekao je Cobe.

Cobe je učestvovao i u rijalitijima, kaže da je zadovoljan kako se tamo predstavio, ali da to ipak nije za njega.

– Što se tiče mog učešća na Farmi 3, jako sam zadovoljan i bilo je super, a što se tiče Zadruge 2 ne mogu reći da je bilo baš toliko loše, ali ima dosta razlike između Farme i Zadruge. Zadruga je samo za švaleraše, svađalice i ko je spreman na sve radi popularnosti – kaže pevač i dodaje:

– Ne kajem se zbog učešća, čak naprotiv, šta tu ima loše, prati te ceo svet i imaš dobar honorar, ono što bih izdvojio kao loše je druženje sa Marijanom Zonjić, koja je bila greška, nisam trebao da se družim sa njom toliko, jer su nas posle toga povezivali, što me je jako nerviralo, od muve naprave slona, pogotovo ko je oženjen, jedva čekaju da ga neko smuva kako  bi imali gledanost, što naravno kod mene nije uspelo, ali to je rijaliti, ko voli neka proba.

Cobe kaže da bi u rijaliti ponovo ušao, ali za veliki honorar.

– Za duplo veću sumu novca naravno da bih ušao, ali od rijalitija se niko neće obogatiti, dok se ne oznojiš i ne odradiš svoj posao – smatra pevač.

Njegova pesma „Gel gel kupujem“ koju mu je napisao Dragan Kojić Keba naiša je na negativne komentare publike, kojima se ova numera nije svidela, a Cobe ne krije da mu je to tada jako teško palo.

– Što se tiče te pesme, posle svega tu pesmu svi vole. U početku sam zbog nje dobio dosta kritika i bilo mi je krivo zbog toga. Keba mi je dao tu pesmu od srca, jer me gotivi i najviše me je podržavao tokom takmičenja 2007. godine, ali pesma je tada doživela fijasko. E sad tu pesmu vole, jer je dobra za đuskanje, razmišljam da uradim i spot – rekao je on i otkrio kakve poslovnme planove ima u narednom periodu:

– Snimam dve romske pesme koje izlaze sredinom maja, nadam se da će korona nestati i da ću početi da putujem i pevam, jer od toga živim. Muzika je moj život.


Cobe ima dvoje dece, sina i ćerku, a oboje su talenat za muziku nasledili od njega.

– Sin Bobi svira bubnjeve već 4 godine u „Rollex“ bendu, a ćerka Slađana još uvek vežba i pevuši po kući. Videćemo, ako joj je suđeno da krene mojim stopama i da peva, ja ću je podržati i pomoći u karijeri, kao i svaki otac što bi učinio za svoju decu. Iskreno kako su porasli mnogo sam se vezao za njih. Porodica je najveće bogatstvo – zaključio je pevač.

Foto: Privatna arhiva,
Autor: D. Bukovčić