U domu Viki Miljković praznična atmosfera: „Slavim s porodicom, s kumom sam na vezi“ (VIDEO)

Ove nedelje hriščani slave Uskrs, jedan od najvećih srpskih poraznika, a slavlje neće zaobići ni Viki Miljković u čijem domu već vlada praznična atmosfera.

– Postoji uskršnja dekoracija, postoje uskršnja jela, raznorazne đakonije ukusne, koje se spremaju samo tada. Volim da to bude poseban dan zaista- istakla je Violeta.

b009d97b0a7d25f4c7dbf4c4e9f95c37c65191de

Tradiciju da praznik provede u krugu porodice i najbližih poštuje oduvek, a kako je poznato da je i kuma Ceca veliki vernik, pevačica nam je otkrila da li su i toga dana nerazdvojne.

– Kuma slavi u svom domu, ali se redovno dopisujemo. Nas dve smo obe sa juga pa tako tradicionalno proslavljamo u najužem krugu porodice, ali smo na vezi stalno- otkrila je Viki.

9bcc634703b598bf346c4b30b3f335fa41693e38

Farbanje jaja na Veliki petak jedan je od najlepših običaja koji pevačicu podseća na detinjstvo kada je sa majkom u porodičnoj kući pripremala prazničnu trpezu. 

– Farbam jaja naravno, ali je uvek tu žena koja mi pomaže. Sin dok je bio mali mi je pomagao, ali sada ne, ma muško dete (smeh). Ja sam tradicionalna varijanta, naučila sam od moje mame da farbam jaja, moja mama od njene mame, pa s kolena na koleno. Prvo se farba crveno jaje da čuva kuću cele godine. Volim jednostavno da imaju jaja svih boja, različita da budu. Sličice više ne lepim, volim jednostavno i šareno- otkrila je pevačica za Grand Online.

Šta je Viki poželela svima za Uskrs šposlušajte u videu ispod.

Foto: Z. K. Munja/ Luka/ Elena,
Autor: J. Jović