Login/Registracija

„TO NIJE ZA TEBE“ Saradnici bili PROTIV, ali je Sneška napravila POTEZ ŽIVOTA: „TO JE BIO ŠOK ZA SVE“

Tokom pola veka zlatne i blistave karijere Snežana Đurišić pažljivo je birala kako će da se predstavi publici i koje pesme će da snimi. Međutim, pevački izlet i najveći izazov u karijeri dogodio joj se sa numerom „Lepi moj“ koja je prvenstveno bila pop pesma, a ono što je interesantno jeste da su njeni saradnici bili protiv toga da je otpeva.

Gostujući u emisiji „A sad malo mi“, pevačica je ispričala da kako su je svi ubeđivali da ta numera nije adekvatna za nju, ali se na kraju izborila da je snimi i time napravila ogroman preokret u muzičkoj karijeri.

 

– Jeste bio šok za sve jer sam do tad pevala „Odakle si sele“ i „Kuće male krečene u belo“. Jednostavno ta pesma je mene našla. Otišla sam kod Dragana Ćirkovića Ćire jer je imao puno pesama za preslušavanje i tako mi je redom puštao šta ima na lageru i samo odjednom čujem „Lepi moj“. Odmah sam odreagovala i tražila da mi vrati da čujem ponovo, ali me je samo pogledao i rekao: „Ma, to je neki zabavnjak, nemoj da se ljutiš, ne mislim da ti to nećeš dobro otpevati nego mi je potpuno drugačija od tebe“. Ali ja sam tu pesmu uzela i jedno dve godine mi je stajala u fioci sve dok nisam čula da Saša Popović pravi Grand festival. Tad sam rekla „Sad će Lepi moj da izađe“ , dala sam Kemišu da uradi aranžman i rekao mi je da je ovo izazov i za njega i za mene, budući da je reč o zabavnjaku. Uradio je sjajan aranžman – ispričala je Snežana i dodala:

– Ja sam je malo obukla u folk (smeh).


Podsetimo, Snežana je nedavno za naš portal otkrila da retko pokazuje emocije, ali da nije mogla da se suzdrži kada je prvi put čula pesmu „Kako da se pomirim sa tim“ koja je došla u najgorem trenutku njenog života. 

– Uvek sam birala pesme po svom osećaju i trudila sam se uvek sve donesem kako treba i nisam imala priliku da se rasplačem, sve dok nisam dobila pesmu ‘Kako da se pomirim sa tim’. Ona je došla neposredno posle smrti mog supruga i kad mi je Miša Mijatović prvi put pustio, tad sam se rasplakala. Ali sam je u studiju odradila lepo, otpevala sam kako sam umela, ali je emocija tu najbolje izašla – rekla je ona u intervjuu koji možete da pogledate u videu.

POGLEDAJTE I

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić