Login/Registracija

TAMO GDE JE SVE POČELO! Velida Handžića preplavile emocije na nastupu: „Trebalo je 10 godina“ (VIDEO)

Kada je sa 14 godina prvi put zakazao svirku i ušao u klub u Vitezu koji je željno čekao da ga čuje, Velid Handžić iz Kaknja imao je samo jedno pitanje- da li će svojim glasom i energijom znati da uveseli narod?!

Kako je bio potpuni amater njegova trema bila je opravdana, ali je zahvaljujući poverenju momaka iz njegovog benda, kao i vlasnika diskoteke uspeo da je prevaziđe i napravi ludu žurku koje se i dan danas rado seća. 

Tvrdi da prvi bakšiš sa nastupa nikad neće zaboraviti, kao ni osmehe ljudi koji su mu se nakon svirke obratili sa pitanjem kad ponovo dolazi u Vitez?! I na to je, verovali ili ne, čekao čak deset godina. 

– U tom gradu i diskoteci sam kao potpuni amater zapravo počeo moju pevačku karijeru. I sad smo u to ime malog jubileja, nakon deset godina ponovo došli u isto mesto i napravili ludu žurku – priča Velid koji se nakon decenije u isti grad vratio kao profesionalac. Na tome je posebno zahvalan mentorki Snežani Đurišić koja ga je dovela do finala, ali i kompletnom žiriju „Zvezda Granda“ koji je svojim kritikama i komentarima doprineo tome da postane afirmirani pevač.  

Iako danas vredno radi i puni klubove širom rodne zemlje i regiona, tvrdi da mu je nastup u Vitezu jedan od najdražih. 

– Pevao sam na mnogim mestima i pred više hiljada ljudi, ali posebna vrsta emocija se u meni probudila kada sam došao na mesto gde sam i počeo da pevam. Emocije su baš proradile, sve vreme sam se sećao kako je to bilo pre deset godina i bilo mi je puno srce što sad mogu da im se odužim boljim repertoarom, kvalitetnijom svirkom i sjajnom žurkom – kaže finalista ovogodišnje sezone.

Osim vlasnika kluba koji mu je još pre deceniju ukazao poverenje, podrška je te noći stigla i od publike.

– Kad sam video koliko je raje došlo da me sluša, malo je reći da sam bio presrećan. Gotovo čitav grad je došao na moju svirku, bilo je hiljadu ljudi, čak sam neke i prepoznao od pre deset godina i šalili smo se kako se ništa nije promenilo, sem što smo stasali u momke – s osmehom kaže Velid i nastavlja:

– Pevali su sa mnom dugo u noć i čujem da su se raspitivali kad će ponovo žurka. Ma, predivan osećaj!

……


Autor: I. Ankić