Login/Registracija

„Starim, bolela me je svaka kost, kao da imam pedeset“ Marija Šerifović otkrila šta jede i kako je uspela drastično da smrša

Pevačica Marija Šerifović odlučila je da potpuno promeni dotadašnje životne navike i pređe na zdraviju ishranu, iako priznaje da joj uz sve poslovne obaveze ni malo nije bilo lako da povede računa o kilaži i zdravlju.

Pevačici je promena životnih navika pomogla da se otarasi suvišnih kilograma, a otkrila je kako je i zbog čega odlučila da se posveti zdravom načinu života, ishrani i treninzima.

Nije mi glavni motiv bio da izgubim kilažu, to je samo delimično bio razlog. U jednom trenutku shvatila sam da starim, jedno vreme osećala sam se kao da imam pedeset i četiri godine, a za time realno nema nikakve potrebe– objasnila je Marija, pa dodala:

Moj stil života bio je prilično turbulemntan, imam jako malo slobodnog vremena, ali sam shvatila da zdrav način života treba apsolutno da bude broj jedan na listi mojih prioriteta. Ušla sam u crveno, da nema dalje i shvatila da je krajnje vreme da promenim navike i stavim svoje telo u funkciju, a ne da me boli svaka koska kad ustajem iz kreveta. Da ne budem konstantno umorna, bez energije i da ne jedem đubre.

U jednom od svojih klipova na jutjub kanalu, Marija je otkrila šta jede za doručak, ručak i večeru, te kako je uspela da za kratko vreme drastično smrša.

-Za doručak jedem palentu, skuvanu na vodi mada je mnogo ukusnila kada se sprema na puteru. Uz to jedem mladi sir koji ima veoma malo masti. To mi je omiljeni dobručak uz onaj sa ovsenim pahuljicama. Uz njih cedim sok od pomorandže, naseckam jabuku ili kivi, badem ili suve šljive. Jedem zdrav hleb. On postoji, ali ne smete da ga jedete tako često. Ćureća prsa, zelena salata ili paradajz su mi isto strava za doručak. Odlična mi je i domaća pileća pašteta kao i domaći sirni namaz koji se spremaju kod kuće i potpuno su zdravi – objasnila je pevačica, pa otkrila šta jede za ručak i večeru.

-Ako volite kuvano onda ste vi spašeni. Ja nažalost ne volim ni grašak, ni boraniju niti brokoli. Od paprike sam htela da svisnem koliko mi teško pada. Osuđena sam na jednom nedeljno biftek ili ribu, ali jako je važno koja je riba u pitanju. Dakle bitno je da je riba brancin ili orada. Realno, piletina je u svim oblicima najbolja – objasnila je Šerifovićeva i dodala:

Za užinu uvek može voće, jogurt ili kiselo mleko sa čija semenkama. Za večeru tuna salata, jočurt, razne vrste salata uglavnom. Najbitnije je da odredite količinu koja vam odgovara, kao i šta vašem organizmu najviše prija, a sve to je vrlo individualno. Morate pre toga da uradite i krvnu sliku.

Foto: Instagram/Printscreen,
Autor: I.Grk