Login/Registracija

Snežana Đurišić o najemotivnijoj pesmi u karijeri: „Došla je u najgorem trenutku mog života“ (VIDEO)

Tokom muzičke karijere koja traje decenijama, Snežana Đurišić pažljivo bira pesme koje će snimiti i kojima će počastiti publiku.

Osim muzike i teksta, vodi računa da i u produkcijskom smislu svaki njen singl bude na zavidnom nivou. Zato je poverenje nedavno poklonila najboljem, maestru Aleksandru Sofronijeviću u čijem studiju je ovih dana snimila spot za pesmu „Odavno si otišao sine“ Mirjane Barjaktarević.


Ekipa Grand. Online-a imala je ekskluzivnu priliku da prisustvuje snimanju i sazna da je kraljica narodne muzike ovu staru numeru snimila iz emotivnih razloga. 

– Ona je prepoznala i jako emotivno doživela tu pesmu, želela je da je baš nju zabeleži i ostavi publici u svom izvođenju, koje je meni stvarno neverovatno. Uživali smo na snimanju, jer je ona sve tri strofe otpevala u jednom dahu – kaže Sofra i dodaje da mu je posebno zadovoljstvo što mu je poverenje ukazao profesionalac kakav je Snežana. 

Mada privatno retko pokazuje emocije i uvek dostojanstveno reaguje na iste, u studiju i na sceni je druga priča. Kako kaže, emocija je najvažnija u interpretaciji svakog pevača i ne krije da su godine, životne nedaće i iznenadni gubitci uticali da i balade doživi i prenese publici na pravi način. 


– Dugi niz godina imala sam jedan bezbrižan život i tužne tekstove nisam osećala, ali sam znala da moram da dam emociju i bukvalno sam tako i radila. Kasnije, kada su se desile neke životne promene i situacije, svaki tekst koji je u tom nekom kontekstu sam iz mene pokrene neku emociju – priznaje Snežana i dodaje da privatno ne voli suze. Ipak, jedna njena pesma joj je to na prvu izazvala i zato važi za najemotivniju koju je ikada snimila. 

-Uvek sam birala pesme po svom osećaju i trudila sam se uvek sve donesem kako treba i nisam imala priliku da se rasplačem, sve dok nisam dobila pesmu ‘Kako da se pomirim sa tim’. Ona je došla neposredno posle smrti mog supruga i kad mi je Miša Mijatović prvi put pustio, tad sam se rasplakala. Ali sam je u studiju odradila lepo, otpevala sam kako sam umela, ali je emocija tu najbolje izašla – rekla je ona u intervjuu koji možete da pogledate u videu. 

Autor: I. Ankić/S. Ćulibrk