Sevale VARNICE među članovima žirija! Tražili smo ZVEZDU GRANDA, a pronašli srpskog AKVAMENA!

Spremni smo za još jedno sjajno veče uz najbolju muziku, odlične kandidate i najeminentniji žiri na ovim prostorima koji će birati potencijalne “Zvezde Granda.” Nastavljamo treći krug s kandidatima iz Srbije. Predstaviće nam se osam takmičarskih parova. Dragan Stojković Bosanac i dalje preduzima sve mere predostrožnosti, pa se pojavio sa maskom i rukavicama iako je pleksiglas između članova žirija sklonjen.

Prvi večerašnji par su Nenad Necone Dmitrović koji je u timu Đorđa Davida i Magdalena Kostić koja se pripremala sa Anom Bekutom. Takmičar iz Kovina predstavio se pesmama „Svadbarskim sokakom“ Zdravka Čolića i „Lola“ Pro Arte, dok je učesnica iz Smedereva izabrala numere „Marijo, ćero mori“ koja je izvorna pesma kao i „Slađano moje slađano“ Dragane Mirković. Žiriju se dopao ovaj duel i takmičare su nagradili sa po pet glasova. Usledilo je i preglasavanje u kome je odlučeno da Magdalena prođe direktno dalje, a Necone je sa jednim glasom otišao u baraž.

– Dala sam prednost Magdaleni jer je u ovom trenutku to delovalo kompletnije. Volim pesmu, volim glumu i zabavu ali mislim da si previše zagazio u kabare. Sve je stvar ukusa ali si bio dobar – komentarisala je Marija Šerifović ovaj par.

Interesantno je da je Jelena otkrila da je upravo njen tata Dragan svirao bubanj u numeri „Lola“ koju je izveo Necone.

fc4ccd303cd3bc575f0a934c0fa3809cdcd05512

Potom su usledile dve dame, Sanja Kostić koja je u timu Marije Šerifović i Dijana Čobić koju je pripremala Jelena Karleuša. Takmičarka iz Niša predstavila se pesmama „Žena za jednu noć“ Goce Tržan i „Ne tiče me se“ Magazina. Učesnica iz Novog Sada izvela je numere „Panta Rei“ Jelene Tomašević i „U inat prošlosti“ Aleksandre Radović. Iako su pokazale veliku borbenost i energiju, žiri ih je nagradio sa po tri glasa. Obe devojke moraju u baraž.

– Prva je uzela preteške pesme, a druga je nekako pevala neartikulisano i nije mi se dopalo – rekla je Snežana. Viki im je zamerila što su se mnog drale rekavši da su bile atak za mozak. Ipak, ovaj duel izazvao je razdor među članovima žirija, pa se Ana Bekuta naljutila na Jelenu i Mariju.

– Zašto me prozivaš u komentaru Marija? Sita sam vaših komentara i tebe i Jelene – pitala je Ana, а na komentar da se oni zabavljaju, a one sve shvataju lično, odbrusila je – Sram vas bilo obe! Prvo je Bosanac napustio svoju poziciju, a potom i Ana.

Kao treći duelisti predstavili su se Aleksandar Misojčić koji je u timu Ane Bekute i Filip Jovanović koga je pripremao Dragan Stojković Bosanac. Takmičar iz Šapca predstavio se pesmama „Moj život“ Ace Lukasa i „Brate prijatelju“ Mobija Dika, dok je učesnik iz Vranja otpevao numere „Lela Vranjanka“ Staniša Stošić i „Zapevajte pesme stare“ Predrag Cune Gojković. Jelena je sve vreme plesala i skakala uz sjajan nastup ova dva talentovana momka. Konačan rezultat bio je pet prema tri za Filipa koji je direktno prošao u četvrti krug. On je inače proslavio 24. rođendan u emisiji i sigurno će ga dugo pamtiti.

– Srećan rođendan! Dobio si baš lep poklon, rekli su u glas članovi žirija.

– Srećan rođendan Filipe stvarno si me oduševio. Malo ko može da otpeva ‘Lelu Vranjaku’ ovako. Bravo i za stajling, kompletan izgled i ponašanja na sceni. Sa druge strane Aleksandre ti si kao holivudski glumac. Imaš super harizmu kad se smeješ. Koristi taj osmeh koji pleni – rekla je Karleuša.

61ea3501d53cd0ef121d9d15707212d42afbdd95

U četvrtom duelu imali smo tri kandidata. Učestvovali su Nemanja Đurđević (26) iz Kruševca i blizanci  Aleksandar i Dimitrije Kazić (30) iz Kovina. Prvi kandidat, čiji je mentor Jelena Karleuša, odabrao je pesme „Jelena“ i „Polomiću čaše od kristala,” dok su braća iz Kovina, kojima je mentor Šerif Konjević, otpevali numere „Ti si žena mog života“ i „Isplači se na grudima mojim.“ Nakon maestralnog duela, Sanja Kužet je konstatovala da na sceni pucaju čaše od basa i jačine njihovih glasova, a i glasanje žirija govorilo je da ovaj duel odličan. Izjednačen broj glasova (5:5) doveo je do preglasavanje u kom je pobedu odneo prvi takmičar i to sa 4:2.

– Narodnjaci su zakon. Prvi kandidat je bio odličan, izborio si se protiv dvojice. Za druga dva takmičara mogu da kažem da su odličan duet – prokomentarisao je Dragan Stojković Bosanac. Jelena je tvrdila da je bilo falša, na šta joj je Bosanac pretio da će pustiti neki njen snimak uživo.

Pravi šou u „Zvezdama Granda“ napravili su Žarko Madžić (25) iz Beograda i Tamara Radmilović (32) iz Novog Sada, ali najveće zasluge otišle su prvom takmičaru. Žarko je kupio žiri skidanjem jakne i mišićima!

– Šta je ovo? Što je dobar frajer, vikala JK. Dok je Žarkov mentor Đorđe David, Tamaru je za nastup spremao Sale Tropico koji je i večeras pružao podršku svom kandidatu. Na kraju duela, žiri je bio složan, pa je svih pet glasova dao Žarku, dok je dama dobila samo 1. Direktor Granda odmah je pohvalio transformaciju i objasnio da je samo jednim potezom „kupio“ žiri.

– Kad si skunuo tu jaknu, video sam uzbuđenje u žiriju, otkrio je Saša Popović, a Dragan Stojković Bosanac rekao da je odmah, po kazni, obuče jaknu i da se zakopča jer svi gledaju u njegove mišiće. Njegov mentor Džordž doskakutao je da mu čestita jer mu je noga i dalje u gipsu, a Sanja Kužet je konstatovala da kod njega u timu mora da se peva, glumi i trenira. Jelena je rekla da je on pravi srpski Akvamen, uporedivši kandidata sa Džejsonom Momoom.

Šesti duel za večeras činili su Lidija Savić (18) iz Mladenovca i Bojan Petrović (31) iz Ćuprije. Lidiju kroz takmičenje vodi Ana Bekuta, a Bojana gostujući mentor Adil, koji nije mogao da dođe večeras pa je na njegovom mestu sedela Snežana Đurišić. Lidija je pevala Zoricu Brunclik i to pesmu “Ne dam ovo malo duše“ a zatim “Lažeš me ljubavi moja“ Radmile Misić, dok se Bojan odlučio za pesme “I barval pudela“ Šabana Bajramovića i “Noćas sam tužan“ Tome Zdravkovića. Lidija je dobila svih pet glasova i prošla direktno u četrvti krug, dok je Bojan sa 3 glasa otišao u baraž. Iako su neki članovi žirija imali samo reči hvale za Lidiju, Jelena je bila surova.

– Pored pevanja ti nisi ništa pokazala i nikad nećeš biti zvezda. Mora mnogo toga kod tebe da se desi da bih ja promenila mišljenje. Kanidat broj dva, napisala sam jednu reč- pristojno. Ni ti u tri života nećeš biti zvezda.

bad93d78ec595525824a50e1ec50500628e751c8

U sedmom duelu su nam se predstavila dvojica momaka. Nemanja Rajak iz Zemuna, čiji je mentor Bosanac, kao i Stefan Milićević iz Zrenjanina kog je za takmičenje pripremala Viki. Bio je to pravi narodnjački duel koji se završio tako što je prvi dobio jedan glas, a drugi dva glasa. Marija je iznenađena što je kandidat broj 1 ispao, dok drugi ide u baraž. Smatrala je da je on trebalo da ide u baraž.

Poslednji takmičarski par za večeras činili su Đurđica Kitić (30) iz Beograda čija je menotrka bila Jelena i Ognjen Čvorović (23) iz Vranja koga je obučavala Viki Miljković. Đurđica nam je pevala pesme “Da se opet tebi vratim“ Nine Badrić i “Otkači“ Mire Škorić dok se Ognjen predstavio pesmama “Hiljadu ruža“ Mirze Selimovića i “Košava“ Dženana Lončarevića. Ovaj duel završio se izjednačenim rezultatom i to 3:3 što znači da oba kandidata idu u baraž kako bi se borili dalje za četvrti krug.

– Đurđice nit dužih nogu nit kraće petlje. Uplašila si se za medalju. Ušla si u foru u drugoj polovini pesme. Moramo da radimo na samopouzdanju. Imaš sve predispozicije – komentarisala je Jelena.

Potom je na red došao baraž. Petoro ide direktno, dvoje je ispalo, a iz baraža treba da se plasira još sedam kandidata. Kao i do sada bilo je napeto, a na kraju emisije dobilo smo ukupno 12 kandidata koji idu u četvrti krug.

657cef5391043f91d26908d574553f81481925c8

Tako da je konačan večerašnji spisak kandidata koje ćemo gledati u sledećem krugu ovakav: Aleksandar i Dimitrije Kazić (mentor Šerif Konjević), Nenad Dmitrović (mentor Đorđe David), Magdalena Kostić (mentor Ana Bekuta), Sanja Kostić (mentor Marija Šerifović), Dijana Čobić (mentor Jelena Karleuša), Aleksandar Misojčić (mentor Ana Bekuta), Filip Jovanović (mentor Dragan Stojković Bosanac), Ognjen Čvorović (mentor Viki Miljković), Lidija Savić (mentor Ana Bekuta), Bojan Petrović (mentor Adil), Nemanja Đurđević (mentor Jelena Karleuša) i Žarko Madžić (mentor Đorđe David.)

Čekamo vas i sledeće subote u isto vreme! 

Foto: Z. K. Munja, D. Milošević,
Autor: K. Obradović