Login/Registracija

Saša Popović o prvomajskoj euforiji, otkrio kako se u njegovoj kući slave praznici!

Saša Popović važi za radoholičara kojeg ni penzija kako je rekao nije uspela da stavi na rezervnu klupu, a sada je otkrio kako on provodi praznike i kako će proslaviti 1. maj.

– Proslave praznika u našoj porodici nisu euforične jer volim mirnu atmosferu, vreme provedeno u dvorištu naše kuće ili na obali mora. Ako mene pitate, ja sam za sve vrste proslava, ali bez mnogo buke – kaže on.

Prokomentarisao je i činjenicu da je najzaposleniji i najpoznatiji penzioner u Srbiji.

– Siguran sam da nisam jedini. Mi smo kao narod izuzetno vredni, poznajem mnogo mojih vršnjaka koji takođe rade. Neki zato što moraju, a neki zato što ne mogu da prihvate da je vreme za rezervnu klupu. Ja radim zato što volim – ističe Popović.

Prisetio se i prvog zarađenog novca u svom životu.

– Otac mi je 1964. godine kupio harmoniku i upisao me u nižu muzičku školu. U prvom razredu gimnazije prijavio sam se da budem deo školskog orkestra u nameri da se spasem časova. Ali desilo se upravo suprotno – na probe smo odlazili nakon završetka nastave. Uporedo s tim, u 17. godini sa prijateljem sam osnovao mali orkestar. Svirali smo na rođendanima i porodičnim slavljima, a nakon jedne svadbe usledili su pozivi da zabavljamo goste i na drugim veseljima. Tako sam zaradio svoj prvi novac – ispričao je Saša za „Alo“, pa otkrio da li mu nedostaje period najvećeg uspeha u šou-biznisu:

– Više mi prijaju dani kada imam vremena za odmor od onih kada se radilo 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji. U vreme najveće popularnosti bukvalno se nije znalo u kom gradu spavamo, a u kom se budimo. Sada sam u godinama kada se sa radošću sećam tog perioda, ali nikako mi ne nedostaje naporan rad.

Foto: Z. K. Munja/Luka/Elena,
Autor: D. Bukovčić