Login/Registracija

Roditelji su za njega imali DRUGE PLANOVE, on je znao da želi JEDNO: Ko je dečak sa slike?

S vremena na vreme poznate ličnosti vole da se na društvenim mrežama pohvale fotografijama iz mladosti i podsete raznih perioda svojih života.

Kako su kod većine estradnjaka u pitanju crno bele fotografije, publici nije baš lako da ih prepoznaju, naročito ako su kroz vreme menjali imidž, što je slučaj sa gospodinom sa fotografija ispod.

Ovaj poznati muzičar je rođen 1953. godine u Sarajevu. Njegov otac Milun je bio oficir poreklom iz Leskovca, a majka Milena domaćica iz Šapca. Vrlo brzo nakon njegovog rođenja porodica se preselila Bosnu i Hercegovinu, gde je muzičar živeo sve do polaska na fakultet.

O mestu u kome je odrastao uvek govori sve najlepše, a naročito mu je u sećanju reka Neretva koja je proticala nedaleko do njihove porodične kuće u kojoj je voda bila toliko čista da su se jata riba okupljala na tom mestu. Sa ocem je iz dvorišta pecao, a dobro se seća prve ribe koju je upecao. Tada je zavoleo ribolov, kojim se bavi i danas.

Za sebe kaže da je bio vrlo nestašno ali i poslušano dete, i premda su ga, kako kaže, roditelji pripremali da bude lekar, pilot, pravnik ili bilo šta drugo što je on hteo da studira, on je zavoleo muziku. Još u petom razredu osnovne škole otac mu je kupio prvu harmoniku kada se i rodila ljubav prema tom instrumentu.

Danas važi za jednog od najboljih kompozitora i producenata na ovim prostorima, a u takmičenju ’’Zvezde Granda’’ zauzima važno mesto u stolici žirija.

Ukoliko ste pomislili na Dragana Stojkovića Bosanca, pogodili ste!

Sudeći po ovim fotkama, Bosanac nije oduvek imao brkove koji su danas njegov prpeoznatljiv znak. Ipak, zbog harmonike u rukama moglo se odmah naslutiti o kome se radi.

Foto: Instagram/ Z. K. Munja,
Autor: T. Bogavac