Login/Registracija

RANI RADOVI ĐORĐA DAVIDA, trljaćete oči zbog ovih fotki: „Otišao sam POD LED, samo heroin nisam probao“

Đorđe David danas je jedan od najintrigantnih članova žirija „Zvezda Granda“ i najsurovih mentora u takmičenju, a disciplinu koju primenjuje sa kandidatima nasledio je od oca koji je bio političar, ali i kroz surovi svet rokenrola čiji je decenijama deo.

Naš čuveni fotograf Zoran Kuzmanović Munja bio je svedok njegovog bistvovanja na estradi, pratio ga je od prvog dana tokom bezbrižnih vremena, kada je bio deo čuvenog sastava „Generacija 5“ i furao drugačiji izgled, a fotografije koje su dospele u posed našeg portala govore koliko se čuveni roker promenio tokom godina.


Duga smeđa kosa, dovoljno ekscentričan i šik, prstenje i minđuše bili su deo imidža koji je decenijama negovao i potpuno se uklapao u rok scenu 80- tih i 90-tih. Da je uvek bio srcelomac dokazuje zavodnički pogled koji je imao od prvog pojavljivanja na sceni do dana današnjeg. 

Kako potiče iz porodice u kojoj su članovi uglavnom bili pravnici, ekonomisti i lekari, tako mu je i otac, inače savetnik u kabinetu Dragoslava Draže Markovića, bio veliki uzor i model kako bi muškarac trebalo da izgleda i zvuči. Ali nakon pogibije oca, sa svega 14 godina, Đorđe je postao deo lošeg društva i ušao u svet poroka, o čemu je javno govorio.

Kad izgubiš idola u tim godinama, osećaš se potpuno izgubljeno, nesigurno, kao da nisi svoj i tražiš utočište u onima koji su slatkorečivi. Otišao sam u nekom trenutku pod led, samo heroin nisam probao. To je trajalo godinu dana, vrlo intenzivno. Zahvaljujući sportu i porodici, a nakon što sam video kako mi odlaze prijatelji, odlučio sam da pronađem izlaz. Mnoge od njih sam ispratio na onaj svet, bilo je tu dece mnogih poznatih ličnosti, predsednika država i predsedništa i svaka smrt je izazivala bol i potvrđivala da sam ja na dobrom putu tim što sam se opredelio za umetnost i za čist način života – ispričao je Đorđe za Grand Online.


Đorđe je za Grand online otvorio dušu i govorio o svom odrastanju, porocima, ali i najvećoj svetlosti u životu, a ceo intervju možete da pogledate u videu. 

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić