Login/Registracija

PUT DO POBEDE Ovako je talentovani pevač iz Cetinja koji je gotovo slep trijumfovao u „Zvezdama Granda“ (VIDEO)

Pobednik šeste sezone „Zvezda Granda“ koja je održana 2011/’12. godine bio je Darko Martinović, vanserijski talentovani pevač sa Cetinja. Iako ima hendikep jer mu je oslabljen vid, uspeo je da trijumfuje te godine u najpopularnijem muzičkom takmičenju i da osvoji stan u Beogradu i snimanje albuma za „Grand produkciju“. 

3e2b38013e1b57c57b60bade6ffdb8245ccca284

Darko Martinović je rođen 3.septembra 1985. godine na Cetinju, a od prvog pojavljivanja u takmičenju „Zvezde Granda“ nastupio je sa pesmom „Ne kuni me i ne ruži me, majko“ i pobrao simpatije publike. 

„Mnogi misle da sam potpuno slep, ali vidim otprilike pet odsto. Vidim toliko da znam kada je dan, a kada noć. Kao klinac, kada sam počeo da se osamostaljujem, dolazilo je do nerazumevanja od strane mojih vršnjaka. Oni nisu mogli da shvate taj nedostatak i to što ja ne mogu da igram fudbal. Deca su umela da budu surova. Kasnije su me prihvatili i sada nemam nikakvih problem“, rekao je tada Darko koji je u to vreme živeo sa majkom i bratom, a oca je izgubio kad je imao četiri godine.

319e0f530f0b4f105fe3a4da32a9eba0593c088f

Muzikom se bavi od ranog detinjstva, a sa 17 godina pobedio je na takmičenju „Prvi glas Cetinja“ 2003. godine. Na jesen iste godine učestvovao je na „Intro karaokama“, do tada najvećem pevačkom takmičenju u Crnoj Gori. Na pomenutom takmičenju stigao je do finala. Nakon toga, osvaja prvo mesto na Međunarodnom muzičkom festivalu slepih Jugoistočne Evrope u Tuzli. Od tada su počeli i njegovi javni nastupi. Talenat za pevanje, za koji kaže da je „dar Božji“, bio mu je samo odskočnica u daljem radu, jer su mu prepoznatljiv stil pevanja i boja glasa omogućili da se vrlo brzo osamostali i nastavi svoju karijeru. Nakon skoro decenije rada, uspeo je da pridobije poverenje velikog broja slušalaca u Crnoj Gori i van nje. Tokom takmičenja u „Zvezdama Granda“ Darko je ostvario jak uticaj i dobio veliki broj fanova. Posle pobede u takmičenju učestvovao je i na destivalu narodne muzike „Cetinje fest“ na kome je osvojio treće mesto za najboljeg debitanta festivala.  Najbolji prijatelj ovog pevača Ivan tvrdi da Darko odlično vozi bicikl, a takođe i da je kandidate u „Zvezdama Granda“ iznenadio gađajući košarkaške trojke.

bd03e1d1ac6e54bb7d72dd4cba84c5c35e79b8aa

Darko Martinović se jedno vreme povukao sa muzičke scene, a pre dve godine se ponovo vratio muzici i objavio singl „Lujkama okružen“. 

Pogledajte kako je izgledao put do pobede Darka Martinovića u „Zvezdama Granda“: 

https://youtube.com/watch?v=wLJEzwl51MU
Pogledajte i ovo: 
Foto: Z.K.Munja,
Autor: A. B.