Login/Registracija

Pevača svi znate, a malo ko zna da mu je MAJKA veća ZVEZDA

Talenat Hanada Džehverovića iz Zenice osvojio je sve u prošloj sezoni „Zvezda Granda“ gde je, osim glasom, publiku „kupio“ i neverovatnom energijom i harizmom. Na prvi pogled veoma specifičan, originalan i buntovan, ovaj roker je u duši ipak veliki romantik, ali pre svega čovek kojizahvalno i čvrsto stoji na nogama. 

A za to je zaslužna samo jedna žena, njegova majka Jadranka, operska pevačica koja ga je samostalano odgajala i koja mu je danas najveća podrška u životu, njegovo rame za plakanje i vetar u leđa. 

Koliko se njegova majka borila da ga izvede na pravi put i pruži mu sve u životu, a uporedo gradi svoju karijeru, govorio je nedavno za Grand online i istakao da je danas svestan žrtve koju je podnela. 

– To je žena borac i nemam dovoljno reči da opišem tu ženu, bez obzira što mi je majka. Ona je profesor muzike, tačnije klavira i solfeđa, neko ko ima muziku u srcu i ko čuje u svakom delu svog tela. Rodila me je sa 18 godina, razvela se sa 22, išla na fakultet, završila u roku i evo šta je od mene napravila. Moja majka je veliki heroj zbog toga. Sve u životu što je radila je za mene bila najveća škola i pokazatelj kako se ide kroz život, samo borba i nikad se ne odustaje – rekao je ponosno Hanad koji je od nje nasledio ljubav prema muzici. 

Malo ko zna da je i njegova majka bila veliki svetski potencijal u operi i diva u Zenici i da danas sarađuje sa vrsnim pevačkim imenima.  

– Bila je operska pevačica zbog koje je Milanska filharmonija dolazila u mali grad Zenicu da je sluša kako peva operu, naravno i ja sam bio u prvim redovima. Možda mi se zbog nje danas sviđaju reflektori, scena, aplauzi, divljenje nekom ko ti kroz svoj talenat pruža sreću i zadovoljstvo – istakao je Džehverović i otkrio čime se njegova mama danas bavi:

Pored svog posla u Muzičkoj školi, ona je već petnaest godina prateći vokal Halida Bešlića.

Iako mu je majka obezbedila lagodan život, pevač ne krije da je u detinjstvu radio sve i svašta kako bi joj olakšao svakodnevnicu. Zato danas ceni svaki dobar, čak i loš trenutak koji je imao u životu.

– Zahvalan sam na svemu što sam doživeo, što mi je pružila i mama i svi ljudi koji su prošli kroz moj život, jer sam naučio da se ponašam i kad imam i kad nemam – rekao je u iskrenoj ispovesti u emisiji koju možete da pogledate u nastavku. 

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić