Login/Registracija

OTVORIO DUŠU Peđa Medenica: Porodica mi je preživela koronu, to me je slomilo! (VIDEO)

Popularni pevač Peđa Medenica bio je gostujući mentor u „Zvezdama Granda“ i posle emisije ispričao da nije strog profesor kao i da nije siguran u to da li ume na pravi način mladim pevačima da prenese znanje. On je nedavno objavio novu pesmu „Praštaj stari moj“ koja je naišla na odlične reakcije publike i dostigla skoro dva miliona pregleda na Jutub kanalu. 

„Pesma je rađena po životnoj priči jednog mog prijatelja i nisam trebao ja da je snimim ja nego drugi pevač. Onda je on odustao od pesme i ja sam je snimio. Stvarno sam dao sve od sebe što se tiče teksta i muzike, a Haris Dubica je to ‘začinio’ sa spotom tako da sam prezadovoljan“, ispričao je Peđa koji osim za sebe komponuje za pevače svih generacije. 


……


Pandemija korona virusa odnela je neke njegove bliske prijatelje, a nedavno je zbog toga napisao otvoreno pismo u kome je poručio svima da se čuvaju OVDE. Pevač je ispričao i da su članovi njegove porodice imali koronu. 

„Moja žena je preležala, moj brat je preležao i moj kum. Shvatio sam da to nije toliko ozbiljno, ali je ozbiljno ako se bude širilo na starije ljude i hronične bolesnike. Izgubio sam meni neke drage ljude, mlade momke i ponašam se kako krizni štab traži od nas“, kaže Peđa, a na pitanje koliko su ga takve situacije ojačale, priznaje: „Ja sam iskreno još uvek u nekom bunilu, jer su to mladi ljudi koji su toliko toga trebali da urade i naprave u životu. Ništa me to nije ojačalo čak me je i slomilo“.


……


Iako još uvek promoviše pesmu „Praštaj stari moj“ jedan od najboljih pevača narodne muzike kome je zaštitni znak pesak u glasu uveliko priprema još jedan singl. Do sada je on pisao za Sašu Matića, a sad su se stvari okrenule.  

„Ja već godinama želim da napravim jednu pesmu o Kosovu i u kojoj bi se svako pronašao ko ne živi u svojoj kući. Jedno veče sam napravio tako lep tekst i melodiju ali nisam je snimio, ali kad sam se sutra probudio shvatio sam da je nemam. Sale Matić me zove taj dan i kaže kako ima jednu melodiju da mi pošalje da je čujem i kad sam je pustio naježio sam se.Sve se uklopilo…  Možda ću tu pesmu da izbacim posle Nove godine i zvaće se ‘Ognjište'“, rekao je Peđa Medenica.

Pogledajte intervju sa Peđom Medenicom: 

Foto: Z.K.Munja/D.Milošević ,
Autor: A. Bakić