Login/Registracija

„Majka mi je preminula, a ja sam morala da pevam“ Marina Stefanović ogolila dušu: „I dalje mi zasuze oči na svirci“

kao kao bend i marina stefanovic 29

Marina Stefanović se tokom učešća u „Zvezdama Granda“ izdvojila kako svojim vokalom, tako i karakterom. Nekada su nju žirirali u najgledanijem takmičenju, a ubrzo nakon njenog odličnog plasmana, ona je žirirala mlađe pevače i u tome se, takođe, snašla odlično. Muzika je, kaže, njen izbor pa je sve u vezi sa njom i zanima.

Muzički posao Marini je doneo mnogo lepih trenutaka i mogućnosti, ali bilo je i situacija kada su bili neophodni nadljuskiljduski napori da radi svoj posao, da peva.

Naime, njena majka se nedavno upokojila, ali trenuci neizvesnosti u kakvom je stanju, za ovu pevačicu su bili pravo mučenje.

-Najteže mi je bilo da radim kad mi je mama bila loše, dok nije preminula. Posle toga je usledio period nesvesnosti cele situacije, ali lakši, jer nema više njene boli. No, ipak i dalje mi zasuze oči kad na svirci krene ‘Za Ljiljanu’. Ista situacija je bila i za druge smrtne slučajeve, raznorazne moje zdravstvene probleme, a naš posao je takav da zahteva lepo raspoloženje, pre svega kod pevača, koje treba da prenesemo na publiku i da napravimo dobru atmosferu. Tada bukvalno moram da se potrudim da svoje probleme gurnem u neki zapećak, da ne mislim o njima i da se fokusiram na svirku- rekla je Marina za Grand.

marina stefanovic 28

Bila je jako vezana za majku i svesna je da neke rane se nikad ne izleče. Ipak, ubrzo nakon sahrane morala je da peva.

-Mnogi su me pitali kad sam pevala otvaranje jednog restorana drugi dan nakon mamine sahrane – Kako možes? Odakle ti snage? Mogu, zato što pored toga što to iziskuje odredjen napor, mene moj posao i leči- rekla je ona.

kao kao bend i marina stefanovic 19

Sve ćešće se priča o ansioznosti, pa često čujemo i poznate ličnosti sa naše javne scene da otvoreno govore o tome, sa ciljem da se što više javnost upozna sa time i da odlazak kod psihoterapeuta ne bude više tabu. Marina kaže da ima redovne seanse i da nikako ne bi trebalo da to bude tabu.

-Što se tiče nekih depresivnih stanja, prate me tu i tamo od rane mladosti, ali mislim da umem korektno sa tim da se nosim. Inače, redovno idem na seanse kod svog psihoanalitičara i mislim da bi svi trebalo da nađu nekog stručnog ko njima paše, pred kim mogu da ogole dušu bez ustezanja i istresu sve svoje misli, boli, frustracije, dileme. Nema lepšeg osećaja posle takvog razgovora- istakla je ona.

Marina je najavila da nas uskoro očekuju noviteti što se tiče njene muzike i dala obećanjje da će biti vrednija po pitanju diskografske karijere.

marina stefanovic 10
Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. A.