Login/Registracija

LUKSUZ NA SVE STRANE: Zavirite u dom Aleksandra Josifovskog u koji je uložio sav novac

Drugoplasirani finalista takmičenja “Zvezde Granda“ Aleksandar Josifovski oduvek je privlačio pažnju svojim ekstravagantnim stajlinzima, a ništa drugačije niju ni u njegovom domu u Makedoniji.

Otkad zna za sebe živi u porodičnoj kući u Ohridu, višespratnici koju su podigli njegovi preci, a sa ljubavlju uređivali baka i deka.

Od postojeća tri sprata, drugi i treći pripali su Aleksandru, od kojih je jedan pretvorio u svoju oazu a drugi u muzički studio.

– To je sve moja ideja, sve što vidite na fotografijama. Tako sam želeo oduvek da bude, da odiše aristokratskim stilom, uživam u tome. Detalje sam birao većinom ja, a supruga i majka su naravno malo pomogle. Uglavom je sve po mom ukusu– kaže roker.

Ne krije da je prilikom uređenja obraćao pažnju na sitnice i detalje koje muškom oku generalno uvek promaknu.

– Toliko sam se uživeo u to sređivanje i biranje da sam postao kao neka žena (smeh). Pa biram boju pa sam neodlučan: “Ova boja“, pa se predomislim pa kažem: “Ne ne, ipak ova druga“  i tako, sveopšte ludilo (smeh)- tvrdi Josifovski.

Ipak, da bi sve bilo baš onako kako je zamislio trebalo je izdvojiti pozamašnu sumu novca, koju je vredno radeći i sakupio.

– Hvala Bogu bilo je posla tako da sam sve sam sebi priuštio. Sve košta, nove stvari, trepezarija, sofa, da ne otkrivam koliko ali da, košta. Uspeo sam nekako da sredim sve, ali treba još po nešto– tvrdi on.

Treći sprat rezervisan je za njegov studio koji je opremljen najsavremenijom tehnikom i u kome provodi dosta vremena sa bendom ali i sam. Međutim, prostorija u kojoj najčešće boravi i opušta se, jeste dnevni boravak.

– U dnevnoj sobi se izležavam, gledam televiziju, emisije razne i sve interesantno što ima. Naravno, studio je nezaobilazan, tu sam takođe dosta vremena- ispričao je Josifovski za naš portal.

Pored najdraže prostorije, mladi roker ima i najdraži predmet u domu- klavir, koji je oduvek želeo da ima, a koji pored osnovne svrhe ima još jednu.

– Pošto živim sa ženom, kad god se nešto naljuti na mene ja na klaviru odvsviram nešto pa ona dođe pa se pomirimo, kao na filmu (smeh). Klavir smiruje stvari a i sve je bolje sa muzikom složićete se- zaključio je Josifovski, čiji dom će redakcija Grand Online portal uskoro i posetiti.

Foto: Privatna arhiva/ Z. K. Munja,
Autor: T. Bogavac