Login/Registracija

Jedan za malo da postane topovsko meso za lečenje Karleušinih FRUSTRACIJA, drugi preživeo

Večerašnju emisiju najpopularnijeg muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“ otvorili su mladi takmičari Ema Aljukić (17) iz Lukavca (BIH) i Zoran Petrović (18) iz Nove Pazove čiji je mentor Bosanac.

Ema se predstavila pesmama „Nismo smeli“ Marije Šerifović i „Pucaj u ljubav“ Jelene Karleuše, dok je Zoran pevao „Da l’ si sretnija“ od Tošeta Proeskog i „Produži dalje“ od Zdravka Čolića.

Nakon duela, oboje su nagrađeni maksimalnim brojem glasova.

„Žestoka borba“, „Bravo“, „Svaka čast“, komentarisao je žiri.

Prvi se oglasio Saša Popović, koga je interesovalo da li je Zoran uopšte video svog mentora, na šta je kandidat odgovorio da nije jer mu je za takmičenje javljeno dva dana pred snimanje. Popović je naglasio da njemu mentor nije ni potreban i u šali dodao – Sam si odabrao pesme, sve sam skockao, da si radio sa Bosancem ti bi sad možda i ispao.

Nakon Saše Popovića, oglasila se Marija i obratila prvo muškom kandidatu.

– Zorane, super si pevao večeras, pogotovo prvu pesmu. Bila mi je lepša. Druga se peva malo ležernije, to je nešto što mi se nije dopalo – izjavila je ona a nakon toga se obratila i Emi – Tebi sam dala glas za hrabrost za ovakav odabir pesama a onda glas što si izdržala do kraja i ostala živa da stojiš na tim tananim nogicama. Znaš da pevaš i sigurno ti je mesto u sledećem krugu.

 – Zorane, meni je ovo bilo jako lepo – rekla je Karleuša – Došla sam nadrndana u emisiju i očekivala sam da ćeš mi biti topovsko meso za lečenje frustracija ali čuda su moguća i baš mi je bilo lepo. Čak sam se i snimala i bićeš u storiju. E sad, Ema, mnogo si rizikovala ali vredelo je. Ova moja pesma je baš mučenje, ja izbegavam da je pevam uživo ali ti prežive i svaka ti čast.


Budući da su oboje dobili svih šest glasova, ostatak žirija se nije oglašavao, pa je Bosanac dao završnu vest – Zoki, bravo, nastavi samo tako da pevaš bez mene i ne boj se – rekao je Bosanac i obratio se Saši Popoviću uz smeh – Da si me i ti konsultovao tokom pevanja, verovatno bi dometi bili još veći. A što se tiče Eme – nastavio je on – Ti si odlična bila, međutim mene je iznenadila jedna stvar da od ovih pesmičica Jeleninih ona ima ovakvu pesmetinu. Ovo je rasna pesma. I čestitam ti, Jelena, za izbor ove pesme!

Za sam kraj, Ema Ajukić koja se osvojila svih 6 glasova, odabrala je Mariju Šerifović za svog mentora.

Foto: Z. K. Munja/D. Milošević,
Autor: K. Stanković