Login/Registracija

I PRE 21 GODINU U TOPLESU: Ovako je izgledala Jelena Karleuša na jedinom albumu koji je izdala za „Grand produkciju“ (FOTO)

Pop diva Jelena Karleuša uskoro bi trebalo da objavi svoj 11. studijski album na kome će se naći i nedavno najavljeni duet sa brazilskim muzičarem i tranvestitom Pablom Vitarom pod nazivom „La Bomba“. Jedna od najvećih muzičkih zvezda na Balkanu ove godine proslaviće 25 godina karijere, a njeni fanovi se nadaju da će ponovo biti u prilici da prisustvuju nekom njenom koncertu poput onog koji je pre 10 godina priredila u beogradskoj „Areni“. 

PREPOZNAJETE LI NJEN GLAS? Pogledajte kojim pevačima je JK nekada pevala prateće vokale! U jednoj pesmi je čak ukrstila glas sa Cecom

Jelena je svoj prvi album pod nazivom „Ogledalce“ snimila sa 16 godina, a nedavno je javno priznala da je početak bio veoma težak. 

„U mene je verovala samo moja majka. Nisam imala šta da obučem, pozajmljivala sam garderobu, nisam znala da se našminkam, moja majka je pozajmila pare za album (25.000 maraka) u momentu kada je njena plata bila 2 marke. Ubedila sam je da ne mora da brine i da ću uspeti i da ću sve pare vratiti. I jesam. Nisam je izneverila“, rekla je Jelena OVDE

Tokom duge karijere menjala je izdavačke kuće, a interesanto je da je samo jedan od ukupno 10 izdatih albuma objavila za „Grand produkciju“. Bio je to album „Gili, Gili“ koji je snimila 1999. godine kojim je dodatno učvrstila svoj položaj u estradnom vrhu.

Na njemu se našlo osam numera, a izdvojile su se pesme „Gili, gili“, „Beznadežan slučaj“, „Lepa mlada“ za koje je tekstove napisala Marina Tucaković, dok je muziku i aranžman radio Dejan Abadić. Album „Gili, gili“ prodat je u tiražu od 250.000 primeraka. 

Nakon toga došlo je do nesuglasica između Jelene i direktora „Grand produkcije“ Saše Popovića zbog čega je pevačica napustila tu muzičku kuću. 

Jelena Karleuša tada verovatno nije ni slutila da će mnogo godina kasnije biti članica žirija u „Zvezdama Granda“ i da će joj nova uloga doneti vrtoglavu popularnost, a muzičkom takmičenju rekordnu gledanost.  

Foto: Grand produkcija ,
Autor: A. Bakić