Login/Registracija

GODINAMA STREPEO, Kenan OTKRIO šta je prethodilo takmičenju: „Niko mi nije pomagao“

Neverovatan vokal i talenat, Kenan Dervišević koji se našao na visokom četvrtom mestu u finalu „Zvezda Granda“ priznaje da je strpljivo čekao svojih pet minuta, a sada konačno živi svoj san.

– Želja za pevanjem je kod mene prisutna od kad znam za sebe, ali želja za „Zvezdama Granda“ je bila od kada je pobedio naš Gile. I takog godina za godinom, hoću, pa neću i na kraju potpuno slučajno sam pio kafu sa drugarom koji me je naterao da se prijavim i da odmah popunim formular. Poslao sam tada dva klipa gde pevam i svoje osobine i napisao sam da sam tremaroš (smeh). Svima se u prvom krugu tesu noge- prisetio se Kenan.

Iako na sceni i sa mikrofon u ruci deluje da ništa ne može da ga poremeti, Zvezda Granda ne krije da je strah od takmičenja bio prisutan dugi niz godina te se lomio da li da skupi hrabrosti i okuša svoju sreću.

– Ja sam se zapravo za Grand spremao dugi niz godina. Kod kuće sam vežbao i većinu vremena proveo sam vežbajući. Nisam imao nikoga stručnog da mi pomogne, ali sam slušao svoje omiljene pevače kako oni to izvode. Uzor mi je Šaban Šaulić i njega sam najviše slušao- otkrio je finalista.

Još jedna velika želja ostvarena mu je čim je kročio na Grandovu scenu budući da je dobio priliku da bude deo Bosančevog tima kojije jedan od njegovih pevačkih uzora.

– On je osvestio moj um, naučio me da razmišljam o pesmi kada je pevam i probudila se ta emocija nekako- tvrdi Dervišević.

Foto: Z. K. Munja,
Autor: J. Jović