Login/Registracija

Diskvalifikacija u „Zvezdama Granda“? Darko zbog kršenja pravila razljutio Sašu Popovića, u studiju nastao šou

Večeras su na glamuroznoj sceni „Zvezda Granda“ kao poslednji par nastupili kandidatkinja Amna Jusić iz tima Marije Šerifović i Darko Gjorgjeski iz tima Svetlane Ražnatović.

U prvom krugu pesama Amna je pevala „Ti si mi u krvi“, pesmu Zdravka Čolića, a Darko „Tajno moja“ koju u originalu izvodi Toše Proeski.

Najveća podrška bili su im članovi porodice i prijatelji iz bekstejdža, a na sceni njihove mentorke.

U drugom krugu Amna je zapevala „Marija Magdalena“ od Doris Dragović, a Darko malo brži ritam, Azisovu pesmu „Sen Trope“ kojom je studio digao na noge već na prve taktove, a duel se završio sa po pet glasova za svakog kandidata što nije bilo dovoljno da se plasiraju direktno u naredni krug.

Odmah nako što su otpevali izabrane numere, Saša je iskoristio priliku i obratio se Darku:

Šta si ti po nacionalnosti? – pitao je kreativni direktor takmičara.

Makedonac – odgovorio je kandidat.

-Pa, zašto onda pevaš na bugarskom? Ovo je za diskvalifikaciju jer si prekršio pravilo – zaključio je Popović, a onda su se u razgovor umešali i ostali članovi žirija.

Prvi je nastup komentarisao Dragan Stojković Bosanac.

-Prosta je stvar, ako nije na maternjem jeziku nije trebalo! Jedino Romi mogu da pevaju na svim jezicima. Ovde može da se progleda kroz prste, ali ti ovu pesmu nisi pevao kako treba – reka je Bosanac Darku, a zatim se Mili uključio u razgovor:

-Podržavam ideju da se ovde peva na svim balkanskim jezicima. Meni na Miligramu gostuje Azis sa jednom interesantnom pesmom, on je insistirao da peva na srpskom. To podržavam.

Milijev stav odmah je podržala Viki Miljković, ali je diskusiju oko jezika prekinuo Saša Popović i rekao kandidatima:

Dobro, ne moramo da diskutujemo više, oba kandidata idu u baraž i srećno vam bilo.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I.Grk