AKCENAT SUKOBA Boske davao lekcije iz srpskog, Ceca mu poručila: „Prestani da vređaš pevačice“

Navikli smo da se žiri „Zvezda Granda“ često nađe u sukobu, ali nismo očekivali da će ove nedelje rasprava krenuti odmah na početku emisije. 

Sve je počelo od nastupa Nenada Osmanovića (19) iz Pirota i njegovog izvođenja pesama „Šadrvani“ Šabana Šaulića i „Ja slobodan, ona neverna“ od Đanija koji je žiri nagradio samo sa 4 glasa. 

2d26e6fccdf66647919f0380a043ebb71f0b1089

– Deluje da je dobar, a u stvari nije. Ima mnogo toga da ispravlja – rekla je Marija Šerifović, dok je Saša Popović poručio da greši i da je upravo ovakav kandidat idealan za zvezdu „Granda“.

– Ja da mogu da biram kandidata, ja bih njega uzeo. On je najbolji i najubedljiviji za moj pojam. Vidi ga, pravi specijalac, samo još malo da ga sredimo – smatra Popović, dok je Dragan Stojković Bosanac dodao da se više slaže sa Marijinim mišljenjem. Ono što je čuvenom kompozitoru zasmetalo jeste Nenadov izgovor i akcentovanje reči u pesmi. 

Nakon što se povela polemika oko izgovora reči draga ili draaga, Boske je objasnio da postoje stvari u pevanju koje se lako ispravljaju, dok neke ne mogu nikad, na šta se nadovezala Viki Miljković i poručila mu da prestane. 

– Viki, ćuti, ti još uvek nisi naučila da pričaš. Ko ima posla sa pevačicama, njega sahranjuju u opštini – odgovorio je Bosanac, ne želeći više da ulazi u dijalog sa Viki oko akcenta, što je iziritiralo njenu zemljakinju i kumu Cecu Ražnatović.

– Čoveče, prestani da komentarišeš pevačice, vređaš automatski – odgovorila mu je Ceca i dodala da čuveni kompozitor i harmonikaš objašnjava nešto što niko ne razume. 

– Da li je neko drag ili je neko draga to je stvar učenja u osnovnoj školi i prisustva časova srpskog jezika – zaključio je Stojković, pa s osvrnuo i na to da je pored lošeg akcenta, u Nenadovom nastupu bilo i falša.

a46e61784801f0ce193e773c3acb900966554f31

Dok su Boske i Bekuta čvrsto stali iza svog stava da je bilo falša, Ceca i Viki tvrdile su suprotno. 

– Mi kao profesionalci sa ovolikim iskustvom, pa nam se desi da grešimo i da imamo falš, a ne oni koji se takmiče i imaju tremu. Mi treba da imamo razumevanja prema takmičarima, nismo došli ovde da im sečemo glave– zaključila je Ceca, a Popović dodao da kandidatima mogu da „progledaju kroz prste“ samo u prvom krugu, te je Nenada poslao u tim kod Viki.

– Šalu na stranu, super ti je Viki- zaključila je Marija. 

3cee872cbd2cf08ba84b01271f12b3f35a544e5d

Foto: Z.K.Munja/E.Srdić,
Autor: I. Ankić