Login/Registracija

AGONIJA SE NASTAVLJA: Zvezde Granda na meti HAKERA, profili se GASE kao od šale, neki se i LAŽNO predstavljaju

0A0A3406

Poslednjih nedelja na meti hakera na društvenim mrežama našli su se i neki od bivših učesnika muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“.

Skoro u nekoliko dana hakeri su uspeli da ugase nekoliko profila, a nikome još uvek nije jasno zbog čega se tako nešto dešava i kome oni smetaju.

Na njihovoj meti se prvi našao Dimitrije Kazić kome je ugašen Instagram nalog koji je brojao hiljade pratilaca, a pevač je nakon nekoliko bezuspešnih pokušaja da vrati svoj profil bio prinuđen da otvori novi nalog. Nekoliko dana nakon ovog incidenta, on se oglasio na novom profilu i pratiocima je poručio:

-Ovo je moj novi profil, strari je hakovan – napisao je on i našalio se uz pesmu „Da probijemo led“.

Nekoliko dana nakon Kazića, u sličnoj situaciji se našao i mladi pevač Bojan Pavlović kome su hakeri oduzeli Jutjub kanal. To i ne bi bio toliko veliki problem da se odmah nisu lažno predstavili i to komentarom ispod nove pesme „Duo Granda“ Nenada Osmanovića i Aleksandra Sinića. Oni su se sakrili iza ovog naloga, a onda su i ostavili komentar da je više očekivao od ove pesme.

ipiccy image 2023 02 09T114900.264

Izrevoltiran ovakvim ponašanjem, Pavlović se odmah oglasio na svom Instagram nalogu i poručio da mu hakovan Jutjub kanal i da on nema nikakve veze sa komentarom koji se pojavio ispod nove pesme njegovih kolega iz takmičenja.

-Hakovan mi je Jutjub kanal i molim sve vas koji primetite takav ili sličan ispad da to prijavite. Izričito se ograđujem od komentara koji je postavljen ispod Aleksandrove pesme, nikada se do sada nisam javljao ni komentarisao pesme, naprotiv ova pesma mi se sviđa i navijam za njih iz sveg srca. Očito neko pokušava da me diskredituje i stvori lošu sliku o meni – rekao je Bojan za Grand.

IMG 2150

Poslednja na meti hakera u nedelju se našla i prošlogodišnja finalistkinja Sandra Mladenović kojoj je hakovan pa obrisan prvo Instagram nalog koji je brojao oko 24.000 pratilaca, a zatim i Jutjub kanal sa milionskim pregledima. Pevačica je uložila sve napore da vrati društvene mreže, ali u tome nije uspela i onda je bila primorana da otvori novi nalog na Istagramu.

-U nedelju ujutru sam samo primetila da ne mogu da uđem na svoj profil. Nisam imala pristup ni profilu, ni porukama. Mislila sam da je neka greška pa sam sačekala. Ali onda je obrisano moje ime sa profila, sve slike su obrisane kao i video klipovi. Moji prijatelji, stručnjaci IT smera, su na sve načine pokušali da mi vrate profil, ali nisu uspeli. Očigledno su hakeri to duže pripremali i vrlo mudro mi blokirali svaki pristup nalogu. Nažalost u ovom vremenu, uspeh se ne prašta. Ali ne ljutim se niti zameram tim ljudima bilo šta, verovatno su im životi isuviše prazni pa se bave tuđim. Neka im je na čast sve što rade, i ako im je to jedini cilj u životu ja im želim da ga ostvare i ispune sebi život kao što je moj ispunjen i bez Instagrama. A moja armija ljudi koji me podržavaju je prevelika, bez obzira na sve koji pokušavaju da me sabotiraju! – rekla je Sandra za Grand.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A. Milinković