Login/Registracija

Zorica Akerman

Učestvovao

Zorica Akerman je rođena 6. avgusta 1966.godine. Dugo godina radila je kao poslovni sekretar u nekoliko firmi. Muzikom je počela da se bavi relativno kasno,a sa 24 godine počinje sa „Školom pevanja Dubravke Nešović“. Iste godine pobeđuje na takmičenju pevača amatera u Sopotu, a zatim sledi gostovanje na njihovoj manifestaciji na kojoj peva zajedno sa Snežanom Đurišić i Radišom Uroševićem. Godine 1991. Studio B organizuje takmičenje gde osvaja prvo mesto.

Tada donosi odluku da se posveti porodici,a 1992.godine je rodila ćerku Klaru, a dve godine kasnije i Saru. Svih ovih godina, sa suprugom u duetu ili sama, nastupala je u beogradskim restoranima isključivo sa repertoarom starogradske muzike, romansi i izvornih narodnih pesama. Njen zaštitni znak svih ovih godina je epitet „Kraljica Veza“ koji je dobila na gostovanjima u Prvoj TV, RTS, Avala, Enter (kao i pisani mediji), jer se uspešno bavi umetničkim vezom zbog kojeg je jedinstvena na našim prostorima.

Na učešće u emisiji “Nikad nije kasno” prijavila ju je ćerka Klara, jer muzika i pesma su sastavni deo porodice Akerman godinama unazad. Njena ćerka smatra da glas njene majke moze bar na trenutak da ukrasi grandioznu scenu.