Login/Registracija

Zoran Radanov

Titel, Makedonija
Učestvovao

Zoran Radanov je rođen 13.novembra 1951 godine u Titelu.

Još u osnovnoj školi svirao je usnu harmoniku, a kako kaže, od oca je nasledio ljubav prema instrumentima, dok je od majke nasledio apsolutni sluh. Svira gitaru, clarinet I saksofon. Završio je nižu i srednju muzičku školu, odsek klavir i klarinet u Novom Sadu. Tokom školovanja svirao je u KUD Svetozar Marković i tu upoznaje Miću Jankovića.

Po završetku srednje škole sa školskim drugom (posle kumom) odlazim u Zrenjanin da upiše Višu pedagošku, ali ulazi u kafanu i njegova diploma ostaje u arhivi pedagoške. Sa “Lirom šou” počinje da radi decembra 1977.godine. Sa Mijom , kumom bubnjarem i Sašom Popovićem 1980.godine počinje da radi, da bi im se kasnije u Brčkom pridružila I Lepa Brena. Posle Bačke Palanke, Koviljače, Novog Sada zajedno sa bendom “lira šou” odlazim za Beograd, gde upoznaje Zahara i sa pesmom “Čačak” njegov bend postaje “Lepa Brena i Slatki greh”.

Nakon poznanstva sa menadžerom Rakom Đokićem kreću njihove turneje, potom snimanje filmova i postaju najtraženiji bend u region. Danas živi u Zrenjaninu, oženjen je suprugom Gocom sa kojom ima dva sina Danijela i Dejana.