Login/Registracija

Višnja Marković

Banja Luka, Bosna i Hercegovina
Učestvovao

Višnja Marković ima 47 godina i rodom je iz Banja Luke, ali poslednjih nekoliko godina živi u Beogradu. Muzikom se bavi od svoje 17. godine, kada je sa ocem pevala uz tamburaski orkestar KUD-a Pelagić, a kasnije i u KUD Maslesa. Oko svoje 20. godine ,uz studije Ekonomije,pevala je u hotelima i restoranima u Banja Luci. Sa drugaricom Majom Tatić i gitaristom grupe “Senad od Bosne”, osnovala je bend “Monako”, koji je bio zapažen od strane publike i zbog kog su ih prozvali Banjalučka ABBA.

Tada ih je zapazila Karić banka zahvaljući kojoj su došli u Beograd kako bi snimili CD sa pop pesmama. Kako je ubrzo počeo rat u Bosni, grupa se raspala i svi članovi otišali su svojim putem. Zahvaljući ljubavi prema muziku upoznala je svog sadašenjeg supruga sarajevskog pevača koji je za Diskos izdao tri albuma. Počeli su da nastupaju zajedno i 18 godina za redom punili su klubove i restorane na Jahorini i Crnogorskom primorju. Poslednjih godina nastavila je da nastupa sa horom kao solista.

Zajedno sa suprugom poseduje muzički studio, u kom je napravila nekoliko snimaka. Kaže da joj najbolje leži ciganska i vranjaska muzika, a u poslednje vreme je privlači i portugalski fado.