Login/Registracija

Sima Simić

Kovin, Srbija
Učestvovao

Sima Simić dolazi iz Kovina. Nižu muzičku školu „Kosta Manojlović“ završio je u Smederevu,a srednju muzičku školu „Stanković“ (odsek klarinet) u Beogradu.

Tokom školovanja počeo je da svira klarinet i saksofon u raznim beogradskim bendovima, a nastupao je po gotovo svim gradskim hotelima tadašnje Jugoslavije. Kao perspektivni mladi klarinetista, saksofonista i pevač u poznatom narodnom orkestru „Singidunum“ zauzeo je značajno mesto, a zajedno sa ovim orkestrom “ snimio je svoju solističku ploču za PGP. Sa njima je sarađivao osam godina, i usled nadolazeće krize odlučio je da karijeru nastavi sam kao One-Man-Band. Po dolasku u Kovin sa svojom suprugom, profesorkom muzike, osnovao je privatnu muzičku školu „Мuzička kuća Simić“ .

Pri Domu kulture u Kovinu organizovao je dečiji festival „Klinci pevaju hitove“ koji je od 1996. do 2014. godine bio pod njegovim vođstvom, a koji i dalje postoji. Bio je muzički urednik na lokalnoj televiziji u Kovinu i voditelj emisije „Gde me nađe“.

U međuvremenu sarađivao je sa gitaristom Obradom Živkovićem,a kao posebnu saradnju izdvaja onu sa pokojnim Rođom Raičevićem kome je pevao prateće vokale na njegovom poslednjem albumu. Otac je Jeleni i Aleksandru koji se takođe bave muzikom.