Login/Registracija
a4ae863e168c2912cf8cb4dcef7b29795d838ce7

Radomir Jevtić Raša

Kuršumlija, Srbija
Učestvovao

Radomir Jevtić Raša rođen je 8.12.1953. godine u Beogradu. Po zanimanju je socijalni radnik i specijalni pedagog u penziji. Njegov život, profesionalna i muzička karijera podeljena su u dva dela. Period od 3. do 39.godine živeo je u Banovićima (BiH) gde je radio kao socijalni radnik u Rudniku mrkog uglja. Kao srednjoškolac i student u Sarajevu je počeo da se bavi muzikom. Ljubav prema muzici iskazao je kroz rad sa lokalnim orkestrima i svirkama po igrankama i zabavama.

Godine 1981. godine se oženio Jelenom iz Kruševca, a 1982. godine dobio sina Igora (sada advokata) i kćerku Mariju (sada prof.sporta i fizičke kulture). Tragične 1992. Godine preselio se u Kruševac, gde je radio u pogrebnoj radnji, a potom I kao vaspitač u Vaspitno-popravnom domu za maloletnike u Kruševcu , da bi kasnije postao direktor centra za socijalni rad u Kruševcu. Zbog prirode i zahteva posla kojim se bavio, nije bio u mogućnosti da se ozbiljnije posveti svojoj velikoj ljubavi – muzici, ali se na na nagovor supruge, 1999. godine uključio u KUD „14.Oktobar“ u Kruševcu. Aktivanjem u KUD-u postao je veliki zaljubljenik lepe tradicionalne narodne muzike i sa ovim KUD-om obišao veći deo Evrope, Azije i Amerike .

Osnovao je Udruženje za zaštitu i unapređenje položaja dece i mladih „Korak napred“, koje se bavi zaštitom dece sa socijalno neprilagođenim i problematičnim ponašanje, a od 2013. godine je ponosni deda unuka Uroša. Muzika je bila njegova večna, ali nikada do kraja ostvarena ljubav, što ga je, na nagovor prijatelja, motivisalo da se prijavi za ovaj šou.

Želja mu je da svojim učešćem u ovom nostalgičnom i duboko emotivnom serijalu, svoja dva dela života zaokruži u celinu i na simboličan način okupi sve svoje drage prijatelje i ljubitelje moje pesme, rasute po celom svetu.