Login/Registracija

Jovanka Dovatov

Pančevo, Srbija
Učestvovao

Jovanka Dovatov ima 63.godine i dolazi iz Pančeva. Muzikom je počela da se bavi još kao dete kada je nasupala na školskim priredbama, ali ono što je pravi početak jeste zapravo takmičenje pevača amatara u Kovinu gde je osvojila prvu nagradu publike.

Kao dete zamišljala je sebe kao pevačicu, ali ne kafansku već televizijsku kao što su Lepa Lukić, Dušica Bilkić, ali joj se to nikad nije ostvarilo. Pevala je na takmičenjima do 1973.godine kada je bila primljena kao pevač solista u Kulturno umetničkom društvu „Abrašević“ u Pančevu. U KUD-u je bila godinu dana jer joj otac nije dozvoljavao da putuje često. Godine 1979.godine je osnovano Radničko kulturno umetničko društvo „Jedinstvo“ i tu je ostala do 2004.godine kao vokalni solista. Kasnije se priključila velikom tamburaškom orkestru Radio Pančeva.

Učestvovala je na Festivalu Vojvođanskih Rumuna, gde je od preko 50 Rumunki, jedina prošla audiciju i to pevajući na rumunskom, gde je osvojila prvu nagradu publike.

Od učešća u „Nikad nije kasno“ očekuje da prođe što više krugova jer, kako kaže, volela bi da ostavi neki trag jer misli da to zaslužuje.