Login/Registracija

Aida Musić

Lukavac - Tuzla, Bosna i Hercegovina
Učestvovao

Aida Musić ima 61.godinu i profesorka je muzike. Rođena je u Lukavcu kod Tuzle, gde je i završila osnovnu školu. Srednju muzičku školu pohađala je u Tuzli i u tom periodu postigla je veliki uspeh takmičeći se na lokalnom takmičenju pevača amatera. Po dolasku u Sarajevo, kao student, bila je stalna članica hora “Radio Sarajeva”.

Nakon završetka Muzičke akademije, po preporuci njenih profesora, snimila je i prve snimke za arhiv Radio Sarajeva. Vremenom je snimila i veći broj izvornih pesama i pesama u narodnom duhu. Učestvovala je u projektu „Revitalizacija narodnih pesam, a bila je i redovni učesnik TV muzičkog serijala „Meraklije“ sa pratećim i solističkim nastupima. Nakon izbora na funkciju direktorke jedne osnovne škole, svu svoju energiju usmerila je na taj posao jer je trebalo ponovo izgraditi i opremiti uništenu ustanovu.

Danas sa ponosom može da kaže da je to jedna od najbolje opremljenih škola na Balkanu, a nosi ime pisca Skendera Kulenovića. Na toj funkciji ostala je 20 godina sve do penzije.

Za svoju dušu snimila je CD sa 7 odabranih pesama u saradnji sa mladim i uspešnim muzičkim producentom Đorđem Jovančićem.