Login/Registracija

Zvezda Granda peva, Sinan kleči: „Tražio je samo jedno, bilo je to moje kafansko krštenje u Beogradu“ (VIDEO)

Malo ko od mlađe generacije pevača može da se pohvali da je poznavao i družio se sa legendom narodne muzike Sinanom Sakićem. Ipak, nekadašnja zvezda „Granda“ Nemanja Nikolić imao je tu čast da sa nekadašnjim velikim boemom provodi vreme u kafani, a jednog dragocenog momenta sa njim pristio se na svom Fejsbuk profilu.

Iako tada još uvek mlad pevač, Nemanja je tada žario i palio beogradskim splavovima, a jedne večeri iznenadio ga je Sinanov dolazak na njegovu svirku koja se završila tako što je Sakić klečao ispred pevača.

-To je bilo pre nekih 15-tak godina. Godinama smo Dule Magic i ja radili svaki četvrtak na jednom splavu. Lepa su to sećanja, jer u to vreme je dosta naših velikih pevača dolazilo da nas sluša, a među njima je bio i legenda Sinan Sakić– rekao je pevač i prisetio se noći kada je sa legendom narodne muzike završio na podu.

-Jedne noći sam samo za njega pevao njegove pesme, i tada je tražio da mu odpevam numeru „Da se napijem onako muški“, i tako je i nastala ova fotka na kojoj on raširenih ruku kleči ispred mene- prisetio se Nemanja i dodao:

-Posle smo otišli na drugi splav da zajedno pijemo. Inače, na ovom splavu slavila su se rođenja dece, rođendani, bokserske titule, bilo je baš svega. Tada sam krenuo da vodim taj boemski život. Bilo je to moje kafansko krštenje u velikom Beogradu!

Podsetimo, Nemanja se tokom takmičenja u „Zvezdama Granda“, a i kasnije proslavio kao pevač koji na veoma emotivan način donosi najveće boemske hitove. Za njega kažu da najbolje peva Tomu Zdravkovića i da niko sem njega ne može da parira najvećem kafanskom boemu.

– Naravno, volim i privatno da slušam Tomu, mislim u kafani, kad sam u elementu. Ranije sam često bio u elementu, sad manje. Taj neki boemski kafanski život sam okusio baš– rekao je nedavno za Grand i osvrnuo se na film „Toma“.

Nisam oduševljen jer mnogo toga znam o njemu, ali je film kao film jako gledljiv i pogodak je. Ali Toma, kao Toma…svaki njegov dan je bio jedan film. To 97 posto ljudi ne zna, a kad neko zna onda je drugačije. Ja sam se družio sa njegovim prijateljima iz tog vremena i maltretirao sam ih da mi pričaju– objasnio je pevač.

BONUS VIDEO Živi od stare sve: „Milionske preglede nisam imao 15 godina“

Foto: Fejsbuk,
Autor: I. Ankić