Login/Registracija

Zorica se posle 20 godina vratila na RTS, Šaban posthumno odlikovan

Folk zvezda Zorica Brunclik se posle dvadeset godina pauze ponovo vratila na medijski javni servis kao specijalni gost finala „Sabora narodne muzike Srbije“, a titulu utiska večeri podelila je sa Gordanom Šaulić koja je primila nagradu „Nacionalni umetnik“ u ime tragično nastradalog Šabana Šaulića.

Dve kume su tokom čitavog događaja privukle nepodeljenu pažnju prisutnih medija, bacivši u senku čak i same takmičare. Dvadesetominutnim mini-koncertom koji je zajedno sa Miroljubom Aranđelovićem Kemišem održala, Zorica je još jednom pokazala zašto je najtiražnija pevačica na ovim prostorima.

Muzičkim spektaklom podsetila je sve gledaoce na hitove koje u njihovom programu tokom dve decenije nisu mogli da čuju u njenom izvođenju. Po završetku muzičkog dela, Brunclikova i Kemiš su takođe odlikovani najvećom esnafskom nagradom „Nacionalni umetnik“ koje im je u ime SEMUS-a kao organizatora Sabora dodelio domaćin večeri predsednik udruženja Dragiša Golubović.

– Jedan od mojih koncerata je nosio naziv „Moj zvezdani put“, simbolično, jer je put moja karijera, a zvezde su moje pesme, nagrade i priznanja, kojima zaista mogu da se pohvalim za ovih 46 godina. Ono što mogu veceras da kažem je hvala za ovako prestižno priznanje koje sam večeras dobila. To je još jedna zvezda na mom zvezdanom putu i potvrda da ono što sam radila tek treba da dokažem, jer je ovo prva trećina moje karijere. Baš sam skromna (smeh). Ja sam mlada, perspektivna i sad krećem u svet. Našu zemlju i region sam osvojila – rekla je vidno rapoložena Zorica.

Nakon njenog nastupa na scenu je izašla Gordana Šaulić koja je sa suzama u očima primila nagradu dodeljenu Šabanu.

– Tužna sam što primam ovu nagradu u njegovo ime ali i ponosna na sve što je on iza sebe ostavio kao autor i kao izvođač. Hvala svima koji poštuju njegov rad a najviše publici koja ga čuva od zaborava. Drago mi je što mu se ova nagrada uručuje upravo na RTS-u jer je on svoje prve albume snimao za PGP a zgrada ove televizije na Košunjaku počela je da se zida od sredstava obezbeđenih nakon što je album „Dođi da ostarimo zajedno“ prodat u najvećem tiražu u istoriji – rekla je vidno ganuta Gordana.

U zvaničnom delu programa, nakon glasanja žirija i publike dodeljene su nagrade za najbolje. U ukupnom plasmanu prvo mesto zauzela je pesma „Nek ti život bude pesma“ u izvođenju Čede Markovića, drugo mesto uzeo je „Zavet u amanet“ koju je pevao Nenad Manojlović, dok se na trećoj poziciji našla „Još od lane brojim dane „ koju je otpevao Dejan Nedić Tejovac.

Nagrada za aranžman pripala je Bobanu Prodanoviću za pesmu „Šta bih ja da mi pesme nije“ najbolji tekst „Nek ti život bude pesma“ napisao je Mikica Antonić, nagrada publike otišla je pesmi „Lepa Vlajna“ koju je pevao Nemanja Maksimović. Nagradu za interpretaciju koja nosi ime „Šaban Šaulić“ Gordana Šaulić uručila je Nedeljku Bilkiću koji je izveo pesmu „U zavičaju živeti je slatko“.

Foto: Promo,
Autor: Grand.Online