Login/Registracija

Željko Samardžić skrhan zbog Laćine smrti: „Futa je imao samo njega, srušio mu se ceo svet“

Beživotno telo Milana Laće Radulovića pronađeno je danas na ulici u Izraelu, a vest o iznenadnoj smrti tekstopisca potresla je mnoge poznate ličnosti koje su sarađivale sa njegovom pokojnom majkom Marinom Tacaković, kao i njegovim ocem, kompozitorom Aleksandrom Futom Radulovićem.

Među njima je i Željko Samardžić koji je bio veliki prijatelj sa Marinom i Futom. On je za Grand istakao da mu je teško i da ne može ni da zamisli kako je Laćinom ocu koji je nakon Marinine i Laćine smrti ostao sam.

-Potrešen sam jako. Žao mi je Laće što je tako mlad preminuo. Futa je imao samo njega i možete misliti kako je njemu. Mislim da mu se srušio ceo svet. Iskreno saučešće familiji za nedoknadivu bol – izjavio je Željko za Grand.

Samardžić nikad nije krio da je za njegovu karijeru zaslužna upravo Marina koja mu je napisala najveće hitove.

– Mislim da je pesma „Viski“ moja lična karta, pored pesama „Da me nije“, „Ljubavnik“ i drugih… Ali mislim da je to trenutak kad sam skrenuo pažnju na sebe i kad su pitali: „Ko je ovaj sedi čovek, šta on traži tu?“  kada sam otpevao pesmu „Viski“- rekao je svojevremeno i dotakao se Marininog preranog odlaska:

-Život je takav, mi smo svi u prolazu, kao što je i naša Marina otišla pre vremena, obeležila je mnoge karijere, a za moju je siguran sam broj 1, zaista mi je dala prelepe pesme kroz moju karijeru… Još uvek čuvam dve pesme koje treba da izdam do leta koja je ona pisala, a moram reći i da mi je Braja dao pregršt lepih pesama kroz moju karijeru i možda je Braja taj koji zna najviše da me pogodi.

Inače, Marinin sin Laća je planirao žurku na mamin pomen, ali je ubrzo odustao od te ideje.

– Prvobitni plan je bio da joj priredimo žurku za sve njene najdraže likove iz života jer je uvek govorila da bi tako želela da je ispratimo. Sedamnaestog septembra bila je sahrana Bate Kovača. Našeg porodičnog prijatelja. Maminog druga. Da izbegnem patetiku, Bata i mama su oni koji se jednom rode. Nadam se da ne moram da objašnjavam ko je Kornelije Bata Kovač, niti ko je Marina Tucaković. On je takođe i jedan od onih koji nikad ne umiru. Žurku odlažemo. Bato, počivaj u miru. Pozdravi mi kevu! – napisao je tada Laća na Tviteru.

Foto: Z.K.Munja/Instagram,
Autor: I. Ankić