ZAVRŠENA GUČA: Elvis Bajramović je prva truba, a najbolji orkestar iz Vladičinog Hana

Prva truba 61. Dragačevskog sabora trubača je Elvis Bajramović iz Bojnika, dok je titulu najboljeg orkestra poneo orkestar Bojana Krstića iz Vladičinog Hana. Najizvornije je muzicirao orkestar Marka Trnavca iz Mršelja, dok je trubu publike, po oceni žirija publike, zaslužio Dragan Pavlović iz orkestra „Dragačevske trube“ iz Guče. Oni su u konkurenciji od 16 orkestara poslednjeg dana Sabora osvojili najprestižnije nagrade.

9f86d103ffac7d064ea10e8d0ed47750aa46949c

Nagradu Druga truba ove godine osvojio je Vladimir Ivanović, koji predvodi istoimeni trubački orkestar iz Zagužanja, a Treća truba je Kristijan Trajković iz orkestra Kristijana Trajkovića iz Vranja. U kategoriji orkestara, drugo mesto zauzeo je je trubački orkestar Siniše Stankovića iz Zagužanja, dok se na trećem mestu našao orkestar Stefana Mladenovića iz Vranja.

Orkestar Željka Stefanovića i Aleksandra Petronijevića iz Arilja osvojili su nagradu za najbolje odsviranu narodnu pesmu, a izvodili su numeru „Moj Milane“.

Za najboljeg bubnjara proglašen je Emanuel Zećirović iz orkestra Isidora Zećirovića iz Bojnika. Najbolji tenorista je Miloš Momčilović iz orkestra Danijela Jokanovića iz Šida. Stefan Ibrahimović iz vranjskog orkestra Stefana Mladenovića, najbolji je basista.

7d6b0ce4bc32a54953d1f5f10d13615860d49ee7

Stručni žiri je ocenio da je orkestar „Timočki veseljaci“ iz Knjaževca najbolje odsvirao kolo, dok je pesmu najbolje odsvirao orkestar Željka Stefanovića i Aleksandra Petronijevića iz Arilja.

Foto: SKYMUSIC,
Autor: Grand.Online