Za ovog pevača se godinama priča da je brat Đoleta Đoganija, a istina je potpuno drugačija: „On mi je komšija“

dfaa4cbecede43645f9b98e3c74a45c36d3b0cb9

Još kao tinejdžer koji je odrastao na Zvezdari Đole Đogani važio je za ozbiljnog šmekera što je ostao i dan danas. Odrastao je u velikoj porodici, međutim u javnosti često dolazi do zabune ko su mu rođena braća.

Gagi Funky G to je moj jedini rođeni brat, Gagi koji jena estradi i koga svi poznaju. Imam i drugu braću ali nisu deo javnog sveta i abve se nekim drugim poslovima, onda Baki B3 je tu ali ja sam njemu rođeni stric, što znači od mog najstarijeg brata sin. (smeh) – objasnio je Đole, a potom rešio misteriju koja je godinama moge dovodila u zabunu.

-Mnogi misle da je Sani Trik FX moj brat ili rođak, ali nije. Zapravo, Sani je počeo da igra u mojoj grupi i to kada sam ja stvarao grupu Đogani, negde tamo 1988 godine. Pošto je u grupi bio Gagi kao moj brat, B3, bila je tada Slađana, e onda sam ja uzeo Sanija koji je zapravio bio naš komšija. Prosto sam morao da imam tu neku trojku, tri muškarca, koreografski sam tako zamislio, a Sani se sa njima družio jer su oni generacijski tu blizu. Svi su mislili da je i on naš brat pošto je od početka bio tu i to je tako ostalo- ispričao je denser.

djogani

Ponosan na svoju porodicu Đole je otkrio da ih ima devetoro, a ono što sigurno malo ko zna da Đole ima i četiri sestre.

-Kod nas ima pet muškaraca i četiri žene, ali ja nisam najstariji (smeh) Najstariji je Baki, odnosno Bakijev otac. Nas je bilo jedanaestoro u jednoj maoj trošnoj kućici. Nije tu bilo više od trideset i osam kvadrata, jedna mala kuhnjica i jedna sobica. Svi smo spavali zajedno kao sardine, prvo mama i tata i najmlađe dete, a onda po starini, najstariji je bio skroz do zida (smeh)- prisetio se sa osmehom.

DJOGANI ZGS SNIMANJE 22022023 FOTO FILIP 2 ok 1

Iako je danas jedan od najpopularnijih na javnoj sceni i može sebi da priušti luksuzan život, Đole tvrdi da mu uprkos nemaštini kao dečaku ništa nije nedostajalo.

-Ma nama to nedostaje i kada razgovaram sa sestrama i braćom danas svi smo istog mišljenja. Ustanemo, svi smo tu, pričamo, mama pravi doručak, pa onda pozove mene jer sam ja uvek bio najbrži da odem da kupim hleb. Možete da zamislite koji je problem bio da odem da kupim hleb jer treba da ponesem pet, šest kilograma za nas jedanaestoro. I to je doručak!- sa osmehom je svojevremeno ispričao Đole u emisiji „Iz profila“.

BONUS VIDEO

Foto: Z. K. Munja/ Printscreen,
Autor: J. Jović