Login/Registracija

Vesna Zmijanac otkrila gde je zaradila najveći honorar: „MOGLA SAM DA KUPIM TRI STANA U CENTRU BEOGRADA“

Pevačica Vesna Zmijanac otkrila je da je najveći honorar zaradila na nastupu u Sofiji 1990. godine, pa se zato uvek rado vraća u Bugarsku, jer kako kaže tamo se oseća kao kod kuće, na ulici je prepoznaju na svakom koraku i uvek se rado fotografiše sa prolaznicima.

Za novac koji je tada uzela mogla je da kupi tri zgrade u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

Zmijančeva se posle velikog spektakla 1990. u Sofiju često vraćala, a veliki koncert održala je i 2016. pred bugarskom publikom.

– Uvek se radujem kad treba da pevam u Sofiji ili bilo gde u Bugarskoj jer se tamo osećam kao da sam kod kuće. Nema razlike kad šetam, prilaze ljudi da se slikaju, isto kao i ovde, i tamo uvek rado odem. U najlepšem sećanju mi je ostao koncert koji sam održala 1990, zbog toga što je atmosfera, sama po sebi, bila prelepa. Ne volim da pričam o novcu, retko govorim na tu temu, ali sam zaradila brdo para tada. Kad bih vam približila otprilike da vidite koliki je to novac bio, uporediću s tim da sam mogla po povratku da kupim tri zgrade u Knez Mihailovoj ulici i da ne trepnem. Toliko sam dobro prošla tada. Mnogo sam na početku karijere pevala tužne pesme, a tek kasnije one lepe i vedrije. Tako to ide, ali sam s publikom uvek bila iskrena i to je važno – kaže Vesna.

Pevačica kaže da se ni danas ne miri sa činjenicom da je Šaban Šaulić, njen prijatelji i kolega, preminuo, pa se rado priseća trenutaka koje su proveli zajedno.

– Kada mi je majka umirala, bila je bolesna, ali smo se nekako nadali svemu i svačemu, da će joj stanje biti ovako ili onako. Međutim, smrt Šabana je bio jedan takav udarac za mene da prosto ne mogu da ga uporedim ni sa čim. Šabana znam od svoje 16. godine. Prvi moji koraci na estradi, stihovi… Strpljenje kada mi je pokazivao kako se peva, nikada neću da zaboravim. Nije mu bilo teško ni 50 puta da mi pokazuje! Znao je da ja imam kapaciteta, a znala sam desetak pesama kada me je on poveo sa sobom da mu budem gost. Znao je da kaže da imam njegovu emociju, ma govorio je sve za moje dobro. Zato ne mogu da shvatim da ga više nema. Mnogo mi je značio i teško je i danas – ispričala je pevačica za „Republiku.rs“.

PROČITAJTE I:

Malo ko se seća ko je bio prvi muž Vesne Zmijanac sa kojim je dobila ćerku Nikoliju (FOTO)

SMEH DO SUZA: Vesna Zmijanac objasnila kako se oseća u rodnom Nikšiću, a ovo POREĐENJE NIKO NIJE OČEKIVAO

Foto: Z. K. Munja/ D. Milošević/ Grand arhiva,
Autor: D. Bukovčić