Login/Registracija

Vesna Dedić potresena nakon ubistva devojke u Novom Sadu: „Čekamo da se još jedna raka u porodičnoj grobnici iskopa“

a6af24cfb89331cc10cd852a106e700956ccbc92

Nakon jezivih događaja koji su prošle nedelje zavili Srbiju i region u crno, još jedna tragedija dogodila se juče u Novom Sadu, a povodom toga Vesna Dedić oglasila se na svom Instagram profilu i izrazila zabrinutost za budućnost nacije i svih žena koje doživljavaju nasilje.

Naime, nakon što je muškarac V.R (34) upucao svoju devojku u solarijumu, voditeljka je objavila poduži post koji prenosimo u celosti.

– Ubijena je i 17. žena od početka 2023. Umre tako sa inicijalima u nekom boldovanom novinskom naslovu, kao statistika feminističkog udruženja bez ikakvog uticaja ili eventualno prokletnica zbog koje je nečiji sin završio sa par godina u zatvoru. Ovog jutra hiljade žena odlazi autobusom ili džipom sa puderom preko modrica. Ovog jutra hiljade nečijih kćerki ide u školu sporednom ulicom na fakultet u strahu od mamlaza sa kojim je raskinula i koji joj preti – napisala je Vesna i nastavila:

– Prete batinama, ubistvom, samoubistvom, krišom napravljenim fotografijama, objavljivanjem prepiski na Tik Toku, oduzimanjem novca i dece, silovanjem, otkazom, zatvaranjem lokala, inspekcijom, bombom, izbacivanjem iz kuće… Ako ga prijaviš možda će mu zabraniti da ti priđe. A onda će on da te upuca preko prozora. Bezbednije je živeti u strahu nego nasilnika prijaviti. To je poruka sistema, koliko ja shvatam. A možda sam i glupo žensko pa ne shvatam.

eff765dc4dff37a6ba3f57a5b3fd3d38ab81bfa4

– Ipak, kao jedna praznoglava TV voditeljka razmišljam da ako se već prave spiskovi ćutljive dece po školama, da li mogu predsednici kućnog saveta da naprave do ponedeljka spiskove muškaraca od kojih se stanarke, majke, žene, sestre plaše jer malo je ljut ovih dana, a ima ne samo velike šake već ispod kreveta i pištolj, sekiru i lonac vrele vode koji ponekad prospe po njoj…i konopac kojim je veže i drži u sobi danima…

– Dešava se to ne samo u mojim „lakim“ romanima već i u najlepšim zgradama i najuspešnijim ženama. Ne zato što su kokoške već su o ovom sistemu nemoćne. Pre nego što dođu ovih dana kola pogrebnog preduzeća po još neku čija je jedina greška bila što se zaljubila u psihopatu /a bio je tako lep i nežan dok joj se udvarao/ ima li neko ministarstvo koje se bavi brigom o porodici, ženama, mladima… ili neki jak policajac koji će onom koji preti polomiti prst i na taj način ga bar sprečiti da povuče oroz? Ili je u ovoj zemlji prstić nasilnika vredniji od života bilo koje žene i devojke? Ništa…piskaram bezveze…Nema? Čekamo da se još jedna raka u porodičnoj grobnici popuni mnogo pre nego što je onaj odozgo imao plan…Ima li neko od vas neki smislen plan?– zaključila je Vesna.

NE PROPUSTITE I:

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. A.