Login/Registracija

VANJA BULIĆ PIŠE KNJIGU O LUKASU! Novinar otvoreno o detaljima iz pevačevog života za koje niste znali

Novinar, pisac i autor nekada kultne emisije „Biseri“ Vanja Bulić tokom višedecenijske karijere suočavao se sa raznim profilima ljudi i naslušao se mnogo intreresantnih životnih priča. Pitali smo Vanju sa kime je više voleo da radi, sa poznatim ili nepoznatim ličnostima i koja je na njega ostavila najjači utisak.

– Meni su uvek bile najinteresantnije žene, pošto je to emisija o graničnim temama, o ljudima sa margine, da zanemarimo ove poznate. Ovi poznati kad dođu, oni žele da ostave dobru sliku o sebi, a kad ti dođe neko nepoznat, ako mu je muka on je došao da ispriča svoju muku. Poznati ti neće baš mnogo muke pričati. Meni su poznati u tim emisijama bili najinteresantniji za deo života detinjstva, da vidimo zašto su oni takvi danas, ako ima nešto što je skandal, da pokušam da izvučem iz njih, a nepoznati se potupuno otvore. Recimo kad mi dođe prostitutka u emijiju, od nje izvučeš pravu priču. Meni je bilo neverovatno kako roditelj ne veruje da dete nešto radi. Recimo jedna je bila studentkinja i ona je zahtevala da stavi  crnu periku, da joj stavimo crne naočare i da joj izmenimo glas. Svi su je poznali sem majke. Nemoguće da majka nije poznala svoju kći, ali ona neće da veruje da se to događa u njenoj kući – rekao je on i obrazložio zašto je najviše voleo da poziva žene u svoje emisije:

– Zašto sa ženama, eto recimo dođe žena u emisiju, sin joj bio dobrovoljac na ratištu, oženio se tamo, dobio dete i poginuo. Naravno, snajka je poznala leš i oni ga sahrane, ali majka naravno sumnja i posle 11 godina uspe preko DNK da dokaže da to nije bio njen sin i ispostavi se da snajka da bi dobijala penzijju ga je kao prepoznala, jer to ne može dok se ne utvrdi ko je nestao i kako. Majka je bila u emisiji pre nego što je pronašla sina i nakon što ga je pronašla. I ja je pitam: „Kako da vas predstavim?“ i ona kaže: „Ja sam jedna od majki koja kao keruša traži bar jednu kost svoga sina“. Možeš da zamisliš kako je kad ti to neko kaže usred emisije. Ja sam hteo da umrem. I ja imam troje dece i odmah se prebaciš… Kad ti tako neko ispriča u emisiji, ja ne mogu da postavim sledeće pitanje i onda ti sledeći put dođe neko od poznatih i krene da mudruje.

Vanja se prisetio i pojedinih anegdota i situacija sa snimanja emisija koje su ga nasmejale.

– Imao sam anegdotu kada sam radio emisiju sa čovekom koji razgovara sa marsovcima… Ja sam pravio više pauza nego inače, ali sve vreme sam bio ozbiljan. Međutim, ja vidim na monitoru da slika skakuće i da se smeju kamermani. Bio mi je Milan Matić, on je pevač koji radi na svadbama, on mi je pričao neke događaje, životne priče… Pevao je svinjama u svinjcu jer je gazda to tražio. Ja sam hteo da umrem od smeha, nisam znao šta se sve događa. Pa onda ovi što pevaju na sahranama, pa prave probu sahrane, pa dovedu i pevače, dok je ovaj još živ da vidi kako će to kasnije da izgleda… Sve sam ja to spakovao u jedan pozorišni komad koji se zove „Jači smo od sudbine“ – ispričao je Vanja.

Bulić nam je otkrio i da upravo piše knjigu o jednom od najpopularnijih folk pevača kod nas, Aci Lukasu koja bi trebalo da izađe na leto.

– On ima fantastične rečenice, koje se ne primete dok priča na televiziji, ali kad staviš to na papir to je apsolutno tako i to je fantastična rečenica. Naravno, on će biti potpisan jer to je autobiografija. Knjega Ace Lukasa će se zvati „Ovo je moj život“ ili „Ovo sam ja“ tako nekako, sa tim naslovom, njegovom slikom, a unutra da sam ja samo to priredio. U knjizi će biti mnogo nepoznatih detalja, biće dosta o njegovom odnosu sa suprugom poslednjom Sonjom,  odnos njegov  sa Šašićem, otvoreno govori o kocki, otvoreno govori o vremenu kada je bio narkoman, kako se lečio… Njegov život kad je morao da pobegne od kamataša i zelenaša u Nemačku, pa je onda živeo godinu dana u Americi. Taj život tamo, kako je živeo. Lukas je čovek na kojeg ne možeš da se naljutiš i jako je dobar. On ne skriva ko mu se sviđa ko mu se ne sviđa i to je jako bitno – rekao je novinar.

Foto: Instagram,
Autor: D. Bukovčić