TUGA Preminula Neda Arnerić

Slavna glumica Neda Arnerić preminula je u 67. godini života. Prema prvim informacijama diva srpskog glumišta je pronađena u svom stanu na Vračaru.

f606f228dff45769d05b8f7e1b4c1bbe7e71ac55

Neda je rođena 15. jula 1953. godine u Knjaževcu i imala je bogatu glumačku karijeru. U svet glume ušla je vrlo rano, sa samo 16 godina upisala je Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju, ali je nikad nije završila. Kao razlog navodi to što je zakon, u to vreme, branio da studenti prve i druge godine snimaju filmove i predstave, a Nedi su stizale brojne ponude koje nije mogla da odbije. U svojoj dugoj karijeri imala je više od 110 filmskih i televizijskih uloga i 40 pozorišnih predstava i važila je za pravu lepoticu i seks simbol.

Glumica iza sebe ima nekoliko brakova od kojih je prvi sa Dejanom Karaklajićem koga je upoznala na snimanju „Užičke republike“. Drugi Nedin muž je bio 32 godine stariji glumac Rade Marković, sa kojim je bila samo tri godine u braku. Godine 1981. upoznala je svog budućeg supruga, dr Milorada Mešterovića, koji je po profesiji maksilofacijalni hirurg. Krajem 2018. godine njen suprug je preminuio i od tad počinje njena bitka sa depresijom. Navodno je pokušala samoubistvo, a početkom prošle godine nađena je bez svesti u svom stanu, nakon čega je završila na intenzivnoj nezi Vojnomedicinske Akademije.  

Neda je bila gost u „Grand magazinu“, a kako je govorila pre tri godine, pogledajte u videu.

Autor: I. Ankić