Login/Registracija

Toni Cetinski oslobođen jer NIJE KRIV, a ne zato što je to Toni Cetinski!

Na sudu u Pazinu u utorak je sudija Tanja Prenc Kanis izrekla oslobađajuću presudu za pop pevača Tonija Cetinskog koji je u novembru 2017. godine učestvovao u nesreći u kojoj je smrtno stradao 62-godišnji Ibrahim Kevljanin.

Očekivana je ta odluke sudije koja je ovaj proces započela prije nepuna četiri meseca. Očekivana, pre svega zbog svih okolnosti nesreće a ne zbog toga jer je reč o popularnom pevaču u regiji. Naime, kao što smo u više navrata pisano po medijima, do nesreće je došlo u Pustoj ulici gde se brzina automobilom, u delu gde je nesretni Braco sa 3,7 promila alkohola u krvi ležao na ulici, ne može razviti do 33 km/h kao što se to spominjalo.

Od samog početka sudskog procesa, po društvenim mrežama kružili su razni komentari i napadi na Cetinskog tvrdeći kako će pevač, zbog svoje popularnosti biti oslobođen a svi koji su i jednom u životu vozili tom ulicom znaju da je presuda realna i očekivana.

Treba pohvaliti i rad Suda koji je u svega 3 meseca i 15-ak dana, ispitao sve svedoke i stručnjake i tek tada doneo sudsku odluku, čime pokazuju kako bi pravosuđe u Hrvatskoj zapravo trebalo funkcionirati, no nažalost daleko je od toga.. čast i pohvala izuzecima!

-Ono što ću cijeli život pamtiti, je nemoć i žal, što sam bio učesnik nesreće, koju nisam mogao izbjeći, što je sada i sud potvrdio. Najviše boli trenutak u kojem nisam mogao pomoći čovjeku i to će me zauvijek boljeti.

Zahvaljujem se svima koji su od početka bili uz mene, jer teško je živjeti s time, to ne želim da se dogodi nikome. Pa ni onima koji su me osudili unaprijed- rekao je Toni posle presude.

Foto: Privatna arhiva,
Autor: N. P.