Login/Registracija

„To se kod mene primilo kao seme“ Mirjana Aleksić otvorila dušu i progovorila o suprugu: „On to ništa ne razume“

Od kad se pojavila u „Zvezdama Granda“ svi su znali da će Mirjana Aleksić biti jedna od najtalentovanijih pevačica koje je ovo takmičenje iznedrilo. I zaista jeste.

Devojka raskošnog glasa koja maestralno izvodi sve muzičke žanrove, vremenom je stasala u ozbiljnog ženskog vokala, te danas važi za najtraženiju pevačicu na našim prostorima.

Međutim, iako je u mladosti slušala i izvodila pretežno pop, rok i narodnu muziku, vremenom je naučila da izvodi i voli i sevdah, a sve zahvaljujući jednoj osobi.

-Nedavno sam bila u Skadarliji sa suprugom i prišli su mi muzičari i tražili neku pesmu da naručim, a ja sam izabrala „Razbole se srce moje“. Spremila sam se dobro, naručila je u kafani i uživala. To je jedan vremeplov, takve pesme su večne. Kao dete nisam slušala sevdah, ali moja tetka je to slušala stalno i to se kod mene primilo kao seme i sad je isklijalo – rekla je Mira koja tako dobro izvodi ovu vrstu muzike da ljudi misle da je oduvek u tom žanru.

Na pitanje voditeljke Dragane Katić kako njen suprug, inače Turčin, reaguje na sevdah, Mirjana je priznala:

-On to ne razume, jer nije Srbin, stranac je, ali voli kad ja pevam!

Njenu maestralnu interpretaciju sevdaha možete da pogledate u emisiji koja je pred vama.

Mira je nedavno za Grand otkrila kako je jedan avionski let do Alanje promenio njen život, kao i da je danas sa suprugom iz Turske srećna i uživa u roditeljstvu. 

-Upoznali smo se u avionu, ja sam išla na more, a on je tad bio na Exitu, pa smo istim letom išli u Tursku. Civil je (smeh), mislim nije muzičar (smeh), radi u privatnoj IT kompaniji- otkrila je Mira i dodala da je tokom korone njen suprug imao tu sreću da može da radi od kuće, pa je više vremena provodio kod njenih u Bogatiću.

-Danas nam je malo teško da uskladimo obaveze oko posla i ćerke, ali se snalazimo zajedno, lepo nam je – rekla je pevačica koja danas sa suprugom živi na relaciji Istanbul – Beograd. 

Oboje su svoj život podredili ćerkici Maji koja je njihov centar sveta, a kako za sad komuniciraju na engleskom njihovu mezimicu trude se da nauče svom maternjem jeziku.  

– Još uvek je mala, ali se trudimo da je naučimo i srpski i turski. Ja dosta razumem turski, ali slabo govorim, mada kad treba – progovorim (smeh). Sve razumem, ali loša sam u izgovoru. Što se tiče Maje za sad uči dva jezika, za engleski ima vremena –  rekla je Mira u intrevjuu koji možete da pogledate u nastavku. 

NE PROPUSTITE:

Foto: Printscreen,
Autor: I. Ankić