„Teško je bilo nastaviti dalje nakon Tokanove smrti“ Naslednik legendarnog gitariste razvezao jezik o Amadeusu

Stefan Jevđić, popularni član Amadeus benda koji je nasledio legendarnog Tokana nakon što je muzičar nažalost izgubio životnu bitku sa koronavirusom priznaje da mu nije bilo lako da nasledi proslavljenog muzičara, te da je to za njega velika čast i zadovoljstvo.

Muzičar je otkrio kakva je atmosfera vladala u bendu kada je došao s obzirom da su članovi benda veoma povezani i veliki prijatelji jedni drugima, a pored toga veoma emotivni ljudi.

stefan j 1

Kao i u svakom poslu, dok se nismo bolje upoznali probe su bile veoma teške. Članovi benda su sa Tokanom bili nerazdvojni preko dvadeset godina. Teško je bilo nastaviti, ali na kraju su nekako ipak smogli snage. Mi, novi članovi pomogli smo u tome da izguramo što bolje– bio je iskren Stefan.

Nakon Tokanovog odlaka više ništa nije bilo isto, a bend se osim sa velikim bolom suočio i sa korenitim promenama, pa su teške situacije bile neminovne.

3a655e506f4f167e454484e34cd5909a9e0dba8d

Bend je jako teško podneo Tokanov odlazak, to se videlo po njihovim licima. Pošto je Tokan uvek bio nasmejan i voleo da se šali, među nama su se često prepričavaju njegove šale -bez ustezanja rekao je muzičar.

Amadeus bend na javnoj sceni aktivan je već više od dvadeset godina, a često prelaze i po nekoliko hiljada kilometara, a Stefan je sada otkrio kako se organizuju.

Uglavnom se nađemo na jednoj lokaciji, u kombiju se družimo, zezamo. Kada imamo vremena, svratimo negde usput. Trudimo se da svugde stignemo na vreme, sve u svemu super je jer se lepo družimo. Boki i ja smo najveće spavalice. Često se dešava da odmah iz kombija idemo na binu. Nije lako jer često ceo dan provedemo u putu, ali se lepo slažemo. Moramo tako, dogovor kuću gradi– zaključio je gitarista.

Foto: Z.K.Munja/ youtube,
Autor: I.Grk