Login/Registracija

TATINA SLIKA I PRILIKA: Đanija svi znate, a evo kako izgledaju njegovi roditelji

Folk pevača Radišu Trajkovića Đanija možete da ne volite i da ne slušate, ali ne možete da mu osporite neverovatnu harizmu i energiju koju nesebično daje publici, kao i tradicionalne i porodične vrednosti koje godinama neguje i zastupa na društvenim mrežama. 

Iako u poslednje vreme puni novinske stupce navodnim razvodom sa suprugom Slađom, pevač nikada nije krio da mu je porodica na prvom mestu. 

S obrzirom da je odrastao na Kosovu i u nemaštini, naučen je od strane roditelja da je porodica najveće bogatstvo koje čovek poseduje. 

– Živeo sam u skromnoj porodici i moje detinjstvo je bilo skromno, ali lepo. Otac je vozio autobus, imao sam stoku, čuvao sam koze i sejao krompir. Na Kosovu niko nije bio gladan, imali smo hranu, ne sve što poželimo, ali dovoljno da ima za sve. Pasulj smo najviše jeli, nismo mogli baš puno da biramo – ispričao je svojevremeno pevač. 

Malo ko zna da je njegov prvobitni nadimak za estradu bio Deni, a da je upravo zbog svojih roditelja promenio u Đani.

Naime, na početku karijere harmonikaš Miša Mijatović dao mu je ime Deni, ali je zbog majčine opaske da se zove kao komšijin pas promenio u Đani. 

– Dođem ja kući i kevi i ćaletu i kažem: – Od sada se zovem Deni. A meni ćale kaže: ‘Sine, neka je sa srećom’. Keva tužna i kaže mi:’Sine, je l’ možeš da promeniš to ime Deni? Znaš da komšija ima psa koji se tako zove, da nam se ne smeje cela ulica’. Onda kažem ja Miši ‘Menjam u Đani – izjavio je pevač koji ističe da su mu roditelji velika podrška u svemu što radi, kao i da je danas on taj koji brine o njima. 

Svoje roditelje nikada nije javno eksponirao, a nakon uspešnog koncerta u beogradskoj Areni prvi put su se pojavili u javnosti. 

„Isti tata“  – saglasni su fanovi, nakon što su videli kako izgledaju Đanijevi otac i majka.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić