Svi ga znaju po nadimku, pevač konačno otkrio svoje pravo ime: „Samo me je majka tako zvala“

CIRA ZGS SNIMANJE 30112022 FOTO MUNJA 34 ok

Otkako je kročio na estradu sa grupom „Ritam srca“, Dejana Ćirkovića Ćiru su svi znali kao gitaristu, a kasnije i pevača koji je zbog hita „Fenomenalno“ ostao upamćen kao fenomenalni Ćira.

Godinama ponosno nosi ovaj nadimak, a pravim imenom više ga niko i ne zove.

Moje pravo ime malo ko zna, a ono je Dejan,a prezime Ćirković i odatle i Ćira. Za Ćiru svi znaju. Niko me ne zove po imenu, samo me je majka tako zvala i to kad treba da dobijem batine. Onda se dere “Dejane, Dejaneeee” i onda ja znam da sto posto dobijam batine -rekao je pevač za Grand i otkrio da mu je pesma „Fenomenalno“ promenila život i smer njegove karijere.

CIRA ZGS SNIMANJE 30112022 FOTO MUNJA 5 ok

Iako je do „Grandovog festivala“ gde je predstavio pesmu „Fenomenalno“, imao uspešnu samostalnu karijeru, ne krije da mu je zapravo ona pomogla da izađe iz senke grupe koja je devedesetih harala regionom.

-Pre pesme „Fenomalno“ bila su snimljena moja dva albuma, a na drugom je bila pesma “Cela kafana je ustala na noge”, ona me je malo proslavila. To je bila moja odskočna daska, gde više nisam morao da objašnjavam ko sam. Ranije je bilo za tezge da se ljudi pitaju ko je Ćira, pa onda objašnjavaju kao onaj iz „Ritam srca“. Svi su znali Jocu koji je bio pevač u grupi, a kad čuju da gitarista peva, to je stvaralo konfuziju. Kad je došla pesma “Cela kafana je ustala na noge” to se malo pročulo kod gazda lokala i tad sam krenuo da nastupam kao Ćira. Posle sam uradio dva dobra albuma, jedan je uradio Pera Stokanović i na tom se našla moja omiljena pesma „Proleće je“. Rale Ratković je uradio još jedan super album gde su bile pesme „Tražim razloga da prebolim“i „Bezbroj razloga“, a “Fenomelano” je došla 2008. godine. Verovovao sam da je to dar od Boga. Ja sam godinu dana pre objavljivanja te pesme snimio neku drugu, ali eto „Fenomenalno je došla slučajno – ispričao je Ćira koji je nedavno publiku obradovao i novom pesmom.

CIRA ZGS SNIMANJE 30112022 FOTO MUNJA 28 ok

Numera pod nazivom „Kosa plava“ trebalo je da bude duetska sa Jocom Devićem, nekadašnjim pevačem grupe „Ritam srca“, ali je njegov kolega odlučio da mu je pokloni za Novu godinu.

NE PROPUSTITE I

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić