Login/Registracija

Svi ga znaju kao SALETA TROPIKA, a u rodnom kraju nosi drugi nadimak i URNEBESAN je

Frontmen jedne od najpopularnijih grupa „Tropiko bend“, Sale, osim zbog fenomenalnog glasa na muzičkoj sceni postao je jedan od omiljenih zbog neverovatne energije kojom gotovo svaki nastup pretvori u žurku za pamćenje.

Iako ga publika poznaje kao Saleta Tropika, njegovi Leskovčani i prijatelji iz detinjstva zovu ga potpuno drugačije.

Verovali ili ne, Sale u Leskovcu godinama nosi nadimak Brzi, a dobio ga je zbog jedne anegdote iz detinjstva. 

– Organizovala se neka trka iza zgrade, kao naselje protiv naselja na kojoj sam ja pobedio, svi su pričali „Vidi ga kako je brz“ i onda sam dobio taj čuveni nadimak. Kasnije kroz život kroz te neke trke morao sam da opravdavam svoj nadimak, što sam uspešno i radio, a onda je došlo neko drugo vreme- ispričao je pevač.

Iako je od tada prošlo mnogo godina, u rodnom Leskovcu i dalje postoje prijatelji i poznanici koji ga tako zovu uprkos tome što je nakon godina uspešne karijere postao Sale Tropiko.

– Postoje i dalje oni koji me tako zovu, mada najbliži ljudi izbegavaju, ali ne znam zašto! Meni to ne smeta i baš mi je strava, ipak mi je to prvi nadimak u životu- priznao je svojevremeno tokom emisije „Iz profila“.

Osim što je od malih nogu voleo da peva, bio je svestrano dete koje je uživalo u svakom sportu, đuskanju i posebno košarci. Ipak, njegovi roditelji preusmerili su ga na folklor čime pevač nije bio oduševljen.

– Ja sam striktno bio protiv toga, kako to nije za mene, oni se svi drže, oni svi harmonike, oni svi ju, ju, marame… Nekako se nisam video u tome. Tata me je odveo u KUD „Abrašević“, ja gledam i onako znaš kad je nešto protiv tebe ne možeš rekao sam da moram do toaleta- otkrio je, nakon čega je usledio sudbonosni trenutak.

– Ja čujem neku muziku, nešto je bilo što je tada bilo popularno i aktuelno, neki ritam, a tu je bio dens hip-hop i ja dolazim i vidim kako su svi kul u trenerkama igraju onaj korak stepovanje i vraćam se dole gde je bio tata i kažem da ja ne mogu i nateram ga da mu pokažem šta sam video i on me upisao u to i ja i dan danas gajim tu igru- objasnio je svojevremeno.

Foto: Instagram,
Autor: J. Jović