Login/Registracija

SPEKTAKL U ARENI: 20.000 duša oživelo sećanje na Tomu Zdravkovića!

_DSC9723

Sinoć je „Kombank arena“ bila prepuna ljudi, emocija i pesme. Na jednom mestu okupilo se mnogo prijatelja, kolega, članova familije kao i poštovalaca lika i dela velikog umetnika i boema Tome Zdravkovića. Oko 20 hiljada ljudi prepustilo se da ih muzika nosi u neko drugo vreme i da potpuno oživi sećanje na Tomu koji već dve i po decenije nije među živima.

_MG_9978

Njegove pesme pevale su kolege, a najveći hor sačinjen od publike pratio ih je sve vreme. Aco Pejović, Aca Lukas, Saša Matić, Lepa Lukić, Zoran Kalezić, Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta, Snežana Đurišić, Marko Bulat, Nemanja Nikolić, Steva Anđelković, Duško Kuliš, Halid Bešlić i mnogi drugi. Naravno na sceni se našao i negov brat Novica Zdravković koji je otpevao pesmu „Ispod palme na obali mora“ koju je on napisao za pokojnog brata. Vatreno krštenje pred publikom imao je i Novičin sin Dušan koji je takođe, otpevao jednu Tominu pesmu i pokazao da glasom podseća na slavnog strica.

IMG_6049

Bilo je i suza, a kako to obično biva u kafani, pevalo se, pilo i plakalo i zaista, se duh kafane uselio u ovaj prostor i Arena je na jedno veče postala najveća kafana na svetu. Kroz ovo veče vodili su nas glumica Danica Maksimović i voditelj Vanja Bulić. A među publikom bilo je mnogo javnih ličnosti, što pevača, što političara, sportista, glumaca… Na video-bimu povremeno su išli i isečci u kojima su poznati govorili o Tomi – Lepa Brena, Saša Popović, Zahar, Danka Novović, Goran Bregović, Mima Karadžić… Otpevani su brojni hitovi, a na kraju su svi učesnici zajedno izašli na scenu i otpevali „Pesme moje.“

P1510226

Tekst: K. Obradović/ Foto: Z. K. Munja, D. Milošević