Login/Registracija

Šokantan početak karijere Silvestera Stalonea: Snimao filmove za odrasle, morao da proda psa da bi preživeo

instagram.com/officialslystallone/

Majkl Silvester Gardenzio Stalone, poznatiji je samo kao Silvester Stalone, iza sebe ima karijeru dugu pet decenija. On se tokom tih svih godina bavio glumom, režijom, pisanjem scenarija, ali i mnogim drugim stvarima, za koje malo ko zna.

Naime, kako je rođen sa paralizom jednog dela lica, a zbog toga je imao problem sa facijalnim ekspresijama, što je za bavljenje glumom jedna od najbitnijih stvari. Pored toga, imao je i govornu manu, jer je teže pomerao usta.

Težak početak Silvestera Stalonea

Ipak, on je završio glumu na Univerzitetu u Majamiju, ali nakon toga uloga nije bilo. Odlazio je na kastinge, ali niko ga ne bi odabrao za ulogu. Zbog toga je u jednom trenutku ostao bez novca. Nije mogao da kupi ni hranu, izbacili su ga iz stana, zbog čega je tri nedelje proveo spavajući na železničkoj stanici u Njujorku. Radio je svašta kako bi preživeo.

Čak je snimio i jedan film za odrasle kako bi zaradio malo novca, a godinama kasnije rekao je da je imao samo ove dve opcije – ili da snimi taj film ili da opljačka nekoga na ulici.

Prodao psa da preživi

Jedna od stvari koja je bila prekretnica u njegovom životu bio je trenutak kada je prodao svog psa za 40 dolara, kako bi kupio sebi hranu, jer nije imao novca da nahrani ni njega, a ni sebe.

“To je bilo najdublje dno koje sam dohvatio u svom životu, pored toga što sam povremeno morao da snimam i porno filmove da bi preživeo. Ali, to je bio i trenutak preokreta”, rekao je Stalone jednom prilikom.

Nakon toga je rešio da promeni sve. Za tri dana je napisao scenario za film “Roki” i počeo da nudi rediteljima, ali uz uslov da on bude u glavnoj ulozi, ali niko nije hteo da prihvati njegov predlog. Bio je uporan, nije odustajao i uspeo je da ostvari svoju zamisao, a sve ostalo je istorija.

Film “Roki” je oduševio publiku, osvojio tri Oskara i dan danas ga mnogi rado gledaju. Dobio je pet nastavaka, a karijera Silvestera Stalonea nastavila je da ide uzlaznom putanjom.

Kada je zaradio novac od filma, poneo je sa sobom 35.000 dolara, našao je stranca kom je prodao psa i otkupio ga od njega.

Još jedan legendarni film koji je obeležio Staloneovu karijeru je “Rambo”, ali ne treba zanemariti filmove kao što su  “Bekstvo u pobedu”, “Veštački dijamant”, “Kobra”, “Tango i Keš”, “Alpinista”, “Specijalista”, “Atentatori”, “Plaćenici” i mnogi drugi.

Slika, piše, peva

Pored filmova, Stalone je imao i nekoliko svojih izložbi slika, s obzirom na to da je talentovan i za slikanje. Ni pisanje mu ne ide loše, te ima i knjigu o pravilnoj ishrani i zdravlju i održavanju idealne telesne mase.

Međutim, ni to nije sve. On je jednom prilikom glumio i u mjuziklu “Veštački dijamant”, a uz njega se tu pojavila i Doli Parton. Osim glume, Stalone je tu i pevao i postoji čitav album pesama snimljenih upravo za ovaj film. Snimio je i jedan film za Bolivudsku filmsku industriju.

BONUS VIDEO: Tonči Huljić iskreno o porodici

NE PROPUSTITE I:

Foto: Instagram,
Autor: Grand