Login/Registracija

Sofra se pred koncert pojavio u narodnoj nošnji, pa poručio: „Nije bilo lako okupiti pevače“ (VIDEO)

Večeras se u MTS Dvorani održava koncert povećen pesmama koje je napisao čuveni Obren Pjevović. Na ovu ideu došao je harnomikaš Aleksandar Sofronijević koji se pred okupljenim medijima pojavio u narodnoj nošnji.

Sofra ne krije da je ponosan što je uspeo da okupi plejadu dobrih muzičara i ističe da je sve spremno za spektakl narodne muzike.

Capture 106

-Bilo je teško organizovati, tu su brojne kolege koje imaju svirke i obaveze, a oni svi rade. Proba je bila odlična onako je išlo kao da otvorite česmu i voda ide. Ja sam jako zadovoljan i ponosan na sve ljude ovde. Ovo je naša muzika u kojoj ljudi uživaju i meni je drago što se bavimo muzikom koja ne sme da se zaboravi – rekao je Sofra i otkrio koliko često nosi narodnu nošnju:

-Ne nosim narodnu nišnju često, ali kada su ovakve prilike naravno.

Capture 107

Harmonikaš kaže da ima u planu da ovakvi koncerti budu tradicionalni i da je već dobio poziv od jednog kolege za novi koncert sledeće godine.

-Ovaj koncert povećen Obrenu Pjevoviću treba da ostane kao tradicionalna priča. Tu su nam mladi momci i starije kolege koje koji će biti i tu sa nama. Jedan kolega me već zvao koji ima puno hitova i nadam se da ćemo napraviti još jedan koncert – dodao je on.

PROČITAJTE I:

Foto: Grand,
Autor: A. Milinković/Ž.Krstić