Login/Registracija

Sergej Ćetković progovorio o prvom susretu sa Dinom Merlinom: „Nama je to bilo čudno, ovaj čovek ne priča“

SERGEJ CETKOVIC 4 foto LUKA SPREMO 1

Pevač Sergej Ćetković već dugi niz godina je na muzičkoj sceni. Prepoznatljiv je po ljubavnim pesmama, ali i tužnim baladama uz koje publika ume da pusti po koju suzu. Sergej otkriva da je jednu od njegovih najpoznatijih pesama “Pusti probleme” snimio kada je proživljavao težak period u životu.

-Pesma je napisana u trenutku kada sam imao neke teške momente, neke velike probleme. Desila se kao neka poruka samom sebi, a ja iz dana u dan pokušavam da naučim nešto od sebe i svoje pesme. Ponekad me to drži suviše kratko i onda se podsećam svakih 7-8 dana– iskreno kaže Sergej i dodaje:

sergej cetkovic n

-Treba slaviti svaki dan, a probleme gledati kao nešto što je rešivo. Kada pogledam oko sebe malo i kad vidim probleme koji su zaista problemi, onda čovek treba da stavi prst na čelo i zapitati se: “Zbog čega se ja nerviram i zbog čega pravim sebi presiju u životu?”

Sledeće godine ima dva povoda za slavlje. Pevač će proslaviti 25 godina karijere, ali i godišnjicu braka sa ženom Kristinom sa kojom je usvojio dve devojčice Lolu i Milu.

-U sledeću godinu treba da uđemo spremni za proslavu tih prvih 25 godina naše zajedničke muzičke karijere, jer smo publika i ja zajedno radili na tome. Nisam vodio evidenciju koliko se veridbi desilo na mojim koncertima, nikada nismo zapisali. Bilo je jako puno i veridbi i prosidbi. Do kraja godine ko zna koliko će još biti toga– priča Sergej za Blic i otkriva da nije prestao da osvaja svoju suprugu. iako će sledeće godine proslaviti 25 godina braka.

Dino Merlin 1


Sergej se prisetio svojih početaka, ali i prvog susreta sa regionalnom zvezdom Dinom Merlinom.

-Kada sam bio dete na čuvenim muzičkim maratonima na Pravnom fakultetu, tada smo kao najmlađa grupa bili tu da otvorimo sam muzički maraton. Imali smo prilike da sedimo sa najvećim imenima, Dinom Merlinom, Crvenom jabukom i ne znam kime još, al uglavnom krem de la krem što kažu. Mi kao klinci smo bili tu i gledali u Dina Merlina kao u Boga. On je sedeo tu nekih sat vremena i sve vreme je pisao svojim kolegama da mu donesu čašu vode ili promene repertoar, uglavnom nije nijednu reč progovorio. Nama je to bilo čudno, ovaj čovek ne priča– priča Sergej sa osmehom na licu i dodaje:

-Shvatio sam da se on čuva za svoje nastupe.

BONUS VIDEO: Bane Mojićević imitira Dina Merlina

NE PROPUSTITE I:

Foto: Z.K.Munja/Luka Spremo/Privatna arhiva,
Autor: A.Dačić