Login/Registracija

Razlog zbog kog je Enes Begović postao pevač je neverovatan: „Moj pošteni otac je morao da zove ljude iz benda“

ENES BEGOVIC NNK SNIMANJE 16092022 FOTO MUNJA 40 scaled

Od kada je kročio u svet muzike, još kao tinejdžer Enes Begović nizao je uspehe, od pobeda na dečijim festivalima do statusa estradne legende.

Ipak, želja njegovog oca bila je da završi školu i muzičku karijeru stavi u drugi plan, što se Enesu ni malo nije dopalo.

31fd0ef32baf99176cf824929c13998507b4df7d

Međutim, već pred kraj školovanja, potpuno neočekivano Enesu je iskrsla svirka.

Naime, poznanik iz jednog benda sačekao ga je posle škole i pitao ga da peva sa njima u jednoj kafani.

– Ideš sa nama da pevaš, pobegla nam pevačica– prisetio se Enes, a iako do tada nije pevao po kafanama rado je prihvati ponudu.

Veoma mlad, Enes nije znao čak ni repertoar koji publika traži, ali kako kaže uprkos tome se odlično snašao jer se publici svidelo kako on peva.

– Uglavnom je bio repertoar Šabana Šaulića a to sam znao. Kada sam otpevao tri pesme nastao je tajac a zatim kreće: “ To sine, daj malom bakšiš“– ispričao je Enes svojevremeno u emisiji „Iz Profila“.

A na samom kraju nastupa pevač se šokirao količinom novca koju je zaradio zbog čega je jednim delom ostao u svetu estrade.

– Jako puno para smo uzeli to veče i tada sam sebi rekao nije farsa da pevam dobro. Kada sam došao kući moj pošteni otac je morao da zove ljude iz benda da proveri koliko sam zaradio– ispričao je Begović kroz smeh.

BONUS VIDEO: Miloš Bojanić o odnosu sa Lepom Brenom

Foto: Z. K. Munja,
Autor: J. Jović