Login/Registracija

Predstavnica Švedske Lorin odnela pobedu na Evroviziji: Pevačica osvojila duplu krunu (FOTO)

Capture 3 5

Veliko finale prestižnog takmičenja pesma Evrovizije održano je večeras u Liverpulu. Predstavnici 26. zemalja borili su se za najbolju pesmu Evrope, a pobedu je odneo najbolji.

Danaima se u medijima i na kladionicama spekulisalo ko su favoriti za pobedu, a čini se da je večeras nije bilo velikih iznenađenja.

Capture 3 6

Pobedu je odela predstavnica Švedske Lorin sa pesmom „Tattoo“.

3458824 screenshot 87 ff

Evropskoj publici je dobro poznata Lorin, koja je 2012. godine svojoj zemlji donela pobedu s pesmom „Euforia“.

3458826 screenshot 89 ff

Naš predstavlik Luka Blek nastupao je pod rednim brojem 5 sa numerom „Samo mi se spava“, a nakon nastupa ispraćem je ovacijama publike.

Luka je važio za jednog od favorita, a pretežno je svojom pojavom i pesmom osvojio pripadnike mlađe generacije širom Evrope i sveta.

3459150 screenshot 1 ff

Srbija je maksimalnih 12. poena dodelila Sloveniji. Od publike smo dobili 16. poena, pa kada se sabere sa glasovima žirija, Luka je osvojio ukupno 30. poena.

Capture 3 7

Ovih 26 zemalja su nastupale su u finalu: Hrvatska, Moldavija, Švajcarska, Finska, Češka, Izrael, Portugal, Švedska, Srbija, Norveška, Albanija, Kipar, Estonija, Belgija, Austrija, Litvanija, Poljska, Australija, Jermenija, Slovenija, Španija, Velika Britanija, Francuska, Italija i Nemačka, i prošlogodišnji pobednik Ukrajina.

Kako je izgledao pobednički nastup pogledajte u videu.

PROČITAJTE I:

Foto: youtube/rts,
Autor: A. Milinković